Sosyal Medya

Ekonomi

DEİK İŞ KONSEYLERİ OLAĞAN SEÇİMLİ GENEL KURULLARI VE TİCARİ DİPLOMASİ ÖDÜL TÖRENİ

Paylaşım

tarih:

DEİK İş Konseyleri 2023 Yılı Olağan Seçimli Genel Kurulları ve Ticari Diplomasi Ödül Töreni, Ticaret Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ömer Bolat, Ticaret Bakan Yardımcılarımız, Yönetim Kurulu Başkanımız ve DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Firuz Bağlıkaya, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç ve iş dünyasının değerli temsilcilerinin katılımıyla 20 Ocak 2024 Cumartesi günü İstanbul Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

Yönetim Kurulu Başkanımız Firuz Bağlıkaya, DEİK İş Konseyleri Başkanları ve Yürütme Kurulu Üyeleri seçimlerinde seçim kurulu üyesi olarak görev aldı.

Yeni seçilen İş Konseyi Başkanları ve Yürütme Kurulu Üyelerine başarılar diliyoruz ve seçimlerinin başarılı olmasını diliyoruz.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bilim ve Teknoloji

Bayraktar TB3’te Yerli Motor mu? Var

Paylaşım

tarih:

By

Bayraktar TB3 SİHA

Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB3, yerli motor ile irtifa rekoru kırarak büyük bir başarıya imza attı. Baykar tarafından yapılan açıklamaya göre, Bayraktar TB3 SİHA, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde 33 bin feet irtifaya ulaşarak Yüksek İrtifa Sistem Performans Testi’ni başarıyla tamamladı.

Bayraktar TB3, Türk savunma sanayisinin önemli bir ürünü olarak, TEI tarafından yerli olarak geliştirilen PD-170 motoru ile uçtu. Yüksek irtifa uçuşu sırasında 33 bin feet seviyesine ulaşan Bayraktar TB3, yerli bir motorla bu irtifayı aşan ilk SİHA olarak Türk havacılık tarihinde önemli bir rekor kırdı. Türk havacılık tarihindeki en yüksek irtifa rekoru ise 45 bin 118 feet ile Baykar’ın Bayraktar AKINCI TİHA’sına ait bulunuyor.

Bayraktar TB3 SİHA’nın sahip olduğu özellikler ve katlanabilir kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip olması, onu dünya genelinde benzersiz kılıyor. Bu özellikleriyle, Bayraktar TB3, deniz aşırı operasyonlarda ve uzun mesafelerde keşif, gözetleme, istihbarat ve taarruz görevlerini yerine getirebilecek. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 için 2024 yılı içinde TCG Anadolu gemisinde testlere başlanacağını duyurmuştu.

Baykar, tüm projelerini öz kaynakları ile yürüterek ve gelirlerinin büyük bir kısmını ihracattan elde ederek önemli bir başarıya imza atıyor. Bayraktar TB2 SİHA ve Bayraktar AKINCI TİHA için toplamda 34 ülke ile ihracat anlaşması imzalayan Baykar, dünyada en büyük SİHA ihracatçısı konumunda bulunuyor. Bayraktar TB3’ün elde ettiği bu irtifa rekoru ve sunduğu yenilikçi kabiliyetler, Türk savunma sanayisinin küresel ölçekteki başarısını ve öncü rolünü teyit ediyor.

Devamını Oku

Bilim ve Teknoloji

Global Ports Holding Karayipler’deki Operasyonlarına Başladı

Paylaşım

tarih:

By

- Global Ports Holding


Global Yatırım Holding’in iştiraki Global Ports Holding (GPH), Karayipler’deki Saint Lucia Kruvaziyer Limanı’nda operasyonlarına başladı. Bu gelişme, GPH’nin Karayipler’deki dördüncü limanını işletmeye başladığı anlamına gelirken, şirkete 30 yıllık bir operasyon süresi sağlıyor.

Global Ports Holding’in Saint Lucia Hükümeti ile yaptığı anlaşma, limandaki tesislerin genişletilmesi ve iyileştirilmesine yönelik toplamda 60 milyon dolara kadar yatırım planlıyor. Bu yatırımlar, 24 yıllık bir dönemde tamamlanacak. Şirket, Point Seraphine’deki mevcut rıhtımı genişleterek, dünyanın en büyük gemilerinin yanaşmasına imkan tanıyacak. Ayrıca, Vendors’ Arcade ve diğer ticari faaliyetleri canlandıracak yatırımlar da dahil olmak üzere, kruvaziyer liman hizmetlerini geliştirmeyi planlıyor.

31 Mart 2022 – 31 Mart 2023 tarihleri arasında yaklaşık 590 bin yolcu ağırlayan Saint Lucia Kruvaziyer Limanı’nın, yatırımların ardından orta vadede 1 milyondan fazla yolcu ağırlaması bekleniyor. Global Ports Holding, küresel kruvaziyer yolcu pazarından yüzde 15’in üstünde pay alarak dünya çapında 19 ülkede 32 limanı ile yılda 20 milyondan fazla kruvaziyer yolcusuna hizmet veriyor.

Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mehmet Kutman, “Saint Lucia Kruvaziyer Limanı’nın portföyümüze katılması, dünyanın en önemli kruvaziyer rotalarında varlığımızı güçlendiriyor. Kruvaziyer liman işletmeciliğindeki lider konumumuzu, her yeni liman ile daha da güçlendiriyoruz.” diyerek, şirketin sektöründeki liderlik pozisyonunu pekiştirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Devamını Oku

Ekonomi

Lila Kağıt Halka Arzında Talep Toplama Devam Ediyor

Paylaşım

tarih:

By

lila kağıt

2-3 Mayıs’ta 37,39 Lira Fiyatla İşlem Görecek
Lila Kağıt, halka arz sürecinde 2-3 Mayıs’ta pay başına 37,39 lira fiyatla talep toplama işlemlerine devam ediyor. Ak Yatırım Menkul Değerler AŞ ve Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler AŞ liderliğindeki toplam 43 aracı kuruluştan oluşan konsorsiyum aracılığıyla halka arz edilen Lila Kağıt’ın hisseleri Borsa İstanbul’da “LILAK” koduyla işlem görecek.

Toplam 4,48 milyar lira büyüklüğündeki halka arz ile Lila Kağıt’ın halka arz sonrası halka açıklık oranının yüzde 20,34 olması bekleniyor. Şirket, halka arzdan elde edilecek gelirin büyük bir bölümünü yeni yatırımlara yönlendirecek. Erzurum ve Ergene’de planlanan fabrika yatırımlarının yanı sıra, şirket aynı zamanda 50 megavat kapasiteli yenilenebilir enerji yatırımlarıyla da dikkat çekiyor.

2006 yılında yüzde 100 Türk sermayesiyle kurulan Lila Kağıt, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin “Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı” listesinde 123’üncü sırada yer alıyor. Ayrıca, İstanbul Sanayi Odası’nın “En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu” listesinde 153’üncü sırada bulunuyor. Ergene’deki tesisi, yıllık 271 bin tonluk brüt kağıt üretim kapasitesiyle, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’daki en büyük kapasiteye sahip ilk 10 şirket arasında yer alıyor.

Şirket, bu kapasiteyle Türkiye içinde 80 binden fazla satış noktasına ulaşabiliyor. Lila Kağıt, global pazarda Sofia, Maylo, UltraBerrak ve Nua markalarıyla tanınıyor ve yurt dışında 80’den fazla ülkeye ihracat yaparak gelirinin yüzde 70’ini uluslararası pazarlardan sağlıyor. Bu güçlü altyapı ve geniş satış ağı, şirketin halka arz sürecinde yatırımcılar tarafından ilgiyle karşılanmasını sağlıyor.

Devamını Oku

Güncel

Copyright © 2024 Esnaf Haber Tüm Hakları Saklıdır.