Sosyal Medya

İzmir

Ticari Uyuşmazlıkların Çözümü İZTO’da Tartışıldı

İzmir Ticaret Odası ve İstanbul Tahkim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Sözleşmelerin Ticari Hayat için Önemi ve Uyuşmazlıkların Çözümü Toplantısı’nda Türkiye’de aile şirketlerinin hukuki yapılanması, ticari uyuşmazlıkların tahkim ile çözümü ve sözleşmelerin ticari hayat için önemi masaya yatırıldı.

Paylaşım

tarih:

İzmir Ticaret Odası ve İstanbul Tahkim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Sözleşmelerin Ticari Hayat için Önemi ve Uyuşmazlıkların Çözümü Toplantısı’nda Türkiye’de aile şirketlerinin hukuki yapılanması, ticari uyuşmazlıkların tahkim ile çözümü ve sözleşmelerin ticari hayat için önemi masaya yatırıldı. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener aile şirketlerinin kurumsallaşmasının önemini vurgularken, İstanbul Tahkim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı ticari hayattaki uyuşmazlıkların sorun büyümeden çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Sözleşmelerin Ticari Hayat için Önemi ve Uyuşmazlıkların Çözümü Toplantısı İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İstanbul Tahkim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı, İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Nuray Eyigele İşleyen, İZTO Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Tahir Özdemir, İstanbul Tahkim Merkezi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Müjdat Keçeci, İstanbul Tahkim Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Egemen Gürcü, İZTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Tanyeri, İZTO Genel Koordinatörü Pınar Karayılanoğlu ile İZTO Hukuk Danışmanı Av. Aykut Dikencik’in katılımıyla İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleşti.

ÖZGENER: GÜNCEL MEVZUAT TAKİP EDİLMELİ

Hukuk alanında yapılan çalışmaların, ticaret hayatının gelişmesinde destekleyici görev üstlendiğini belirten İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Bu bağlamda iş hayatında her birimizin olmazsa olmazı olan ve hukukun üstünlüğünden gücünü alan sözleşmeler”, ticari ilişkilerimizi belirlemek ve sınırlarını çizmek için bizlerin elindeki en kapsamlı araç olarak ön plana çıkıyor, ticari faaliyetlerin yapılabilmesi ve tarafların hukuki olarak kendini güvence altına almasında da önemli görevler üstleniyor. Bu nedenle, sözleşmelere dair güncel mevzuatın takip edilmesinin öncelikli işlerimiz arasında yer alması gerektiği kanaatindeyim” dedi.

ÖZGENER: AİLE ŞİRKETLERİ KURUMSALLAŞMALI

Aile şirketlerinin yapılanmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Özgener, “Aile şirketlerinin sınırlarını net olarak belirleyemediğimiz ve kurumsallaşmasını sağlayamadığımız takdirde, ekonomimizin dinamosu olan bu şirketlerin büyük bir çıkmaza düştüğünü görüyoruz. Bu nedenle aile şirketlerinin hukuki alt yapısını anlamak, kuşaklar arası yönetimsel aktarımı sağlıkla yerine getirebilmek için politikalar üretmek gerekiyor” diye konuştu. Tahkim yargılamalarının daha hızlı, daha ekonomik ve daha güvenli olduğunu, ticari uyuşmazlıkların çözümünde tahkime başvurulmasının iş dünyasına pek çok avantaj getireceğini belirten Özgener, İzmir Ticaret Odası’nun bu konuda yaptığı çalışmaları aktardı. İzmir Ticaret Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi İZTOTAM’ın, anlaşmazlıkları giderme noktasında ciddi bir çalışma yaptığını vurguladı.

AKINCI: ANLAŞMAZLIKLARI BÜYÜMEDEN ÇÖZELİM

Ticaret yapmak isteyen kişiler arasında günlük yaşamda olduğu gibi anlaşmazlıklar çıktığını belirten İstanbul Tahkim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı ise, “Bu anlaşmazlıkları önlemek mümkünse önleyelim ya da önceden kurgu yapılması gerekiyorsa yapalım. En nihayetinde uyuşmazlık çıktıysa kanser gibi tüm hayatımıza yayılmasına izin vermeden ve günlük hayata mal olmayacak şekilde öneyelim. İstanbul Tahkim Merkezi’nin adında her ne kadar İstanbul geçse de hizmetlerimiz İstanbul ile sınırlı değil. Siz bizimle iletişime geçtiğinizde biz desteğe hazırız” dedi.

Konuşmaların ardından İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevilay Uzunallı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ayşegül Sezgin Huysal ile Av. Fatih Işık birer sunum gerçekleştirdi.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İzmir

Çeşme Açıklarında 73 Düzensiz Göçmen Sahil Güvenlik Tarafından Kurtarıldı

Paylaşım

tarih:

By

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı


İzmir’in Çeşme ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 4’ü çocuk 73 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Çeşme açıklarında düzensiz göçmenlerin bulunduğu lastik bot ve can salları hakkında ihbar alındı.

Bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik botları, lastik bot ve 2 can salındaki toplam 73 düzensiz göçmeni kurtardı. Kurtarılan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. Yunanistan unsurlarının, düzensiz göçmenleri yasa dışı olarak Türk kara sularına geri ittiği ve bu tür uygulamaların uluslararası hukuka aykırı olduğu belirtildi.

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı
İzmir’in Çeşme ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 4’ü çocuk 73 düzensiz göçmen kurtarıldı. Düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. ( Sahil Güvenlik Komutanlığı – Anadolu Ajansı )

Türkiye, göçmen krizinde insan haklarına saygılı bir tutum sergileyerek, denizde tehlike altındaki düzensiz göçmenlere yardım etmeye devam ediyor. Sahil Güvenlik ekipleri, Ege Denizi’ndeki düzensiz göçmen kurtarma operasyonlarını aralıksız sürdürerek, göçmenleri güvenli bir şekilde karaya ulaştırmayı amaçlıyor.

Devamını Oku

İzmir

İzmir Sanat ve Antika Fuarı 1-5 Mayıs Kültürpark’ta

Paylaşım

tarih:

By

İzmir'de açılan iki fuarda son model tekneler ve antikalar sergileniyor

İzmir Sanat ve Antika Fuarı, 1-5 Mayıs tarihleri arasında Kültürpark’ta gerçekleştiriliyor. Fuar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dev portresiyle dikkat çekiyor ve sanat ile antikaya ilgi duyanlar için geniş bir yelpaze sunuyor. Fuar kapsamında, 125 galeri, 1500 sanatçı ve 100 antikacı yer alıyor.

Ziyaretçiler, fuarda binlerce resim ve obje ile karşılaşacaklar. Fuar, resim, heykel, seramik, cam, tekstil, mücevherat gibi çeşitli sanat dallarında eserler sergiliyor. Aynı zamanda antika eşyalar ve koleksiyon ürünleri de fuarda ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor.

Sanat ve antika meraklılarına hitap eden İzmir Sanat ve Antika Fuarı, 5 Mayıs’a kadar açık olacak ve geniş içerik yelpazesiyle farklı zevklere sahip konukları ağırlayacak. Sanat eserleri ve antikaların yanı sıra, fuarda çeşitli atölyeler, seminerler ve sergi etkinlikleri de düzenleniyor. Bu etkinliklerle ziyaretçiler, sanat dünyasının farklı yönlerini keşfetme ve yeni bağlantılar kurma fırsatı bulacak.

Devamını Oku

İzmir

İZMİR BOAT SHOW 2024 Kültürpark’ta

Paylaşım

tarih:

By

İzmir'de açılan iki fuarda son model tekneler ve antikalar sergileniyor

Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı


İzmir’de Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı (Marine Saloon Trade-MAST), Fuar İzmir’de ziyaretçileriyle buluştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Fuarcılık İştiraki İZFAŞ ve ED Fuarcılık tarafından düzenlenen fuarın açılışı dolayısıyla yapılan törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir’in önemli bir liman kenti olduğunu ve denizcilik sektöründe çalışanların desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Açılış töreninde konuşan Başkan Tugay, İzmir’in denizcilik alanındaki potansiyelini artırmak ve sektördeki işletmeleri desteklemek amacıyla bu tür fuarların önemine değindi. Tugay, denizcilik sektöründe çalışan insanların ve firmaların, fuar sayesinde geniş bir kitleyle buluşma fırsatı bulduğunu ifade etti.

Törenin ardından protokol üyeleri, fuarda sergilenen tekne, ekipman ve aksesuarları inceledi. 2. Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı’nda, boyları 3 ile 16 metre arasında değişen motoryat, yelkenli, trawler, sürat tekneleri ve botlar sergileniyor. Ayrıca, fuarda denizcilik sektöründe kullanılan çeşitli ekipman ve aksesuarlar da katılımcılar tarafından beğeniye sunuluyor.

5 Mayıs’ta sona erecek olan fuarın, 30 binden fazla kişi tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor. Fuarda yerli ve yabancı tekne markalarının yanı sıra denizcilik sektörü ile ilgili birçok firma yer alıyor. Fuar, deniz tutkunlarına yat kiralama işine gireceklere ve sektördeki profesyonellere, yeni teknolojileri ve trendleri yakından takip etme fırsatı sunuyor. Ayrıca, fuar kapsamında düzenlenen etkinlikler ve tanıtım programlarıyla denizcilik sektörüne ilgi duyan ziyaretçiler için çeşitli aktiviteler de gerçekleştiriliyor.

Devamını Oku

Güncel

Copyright © 2024 Esnaf Haber Tüm Hakları Saklıdır.