Sosyal Medya

Odalar

3 Kurum “Enflasyon Muhasebesi” İçin Buluştu

Paylaşım

tarih:

İzmir Ticaret Odası, İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası ve İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, ülkemizdeki birçok şirketi ilgilendiren “enflasyon muhasebesinde” teknik olarak hangi konulara dikkat edilmesi gerektiğini tartışmak için bir toplantı düzenledi. 150’nin üzerinde firmanın katıldığı toplantıda, enflasyon nedeniyle mali tablolarda meydana gelen olumsuzlukların giderilmesi için yapılması gerekenleri tartışan uzmanlar vardı.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mahmut Erkoç, İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Yaşar Zengin, İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Hizmet Enstitüsü Kurul Üyesi Hüseyin Küçükdemirci ve İzmir Ticaret Odası 51. Mesleki Bilimsel ve Teknik Faaliyetler Grubu Meslek Komitesi Başkanı Yıldırım Kuruoğulları, Enflasyon Muhasebesi ve Etkileri Bilgilendirme Toplantısı’nın açılış konuşmalarıyla başladı.

Erkoç: Çok önemli

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mahmut Erkoç, “Enflasyon düzeltmesi; mali tabloların yüksek enflasyonun etkisinden arındırılması, vergileme üzerindeki enflasyondan kaynaklanan olumsuzlukların giderilmesi ve mali tablonun ait olduğu tarihteki satın alma gücünü gerçek değerinde göstermesi açısından büyüme sağlar.” dedi.

Zengin: Yasal düzenleme gereklidir.

İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Zengin, 2024 yılından itibaren, geçici vergi dönemleri dahil olmak üzere, enflasyon muhasebesinin düzenli olarak uygulanacağını açıkladı. Enflasyon muhasebesinden doğan kar ve zararın yılsonu bilançolarına yansıtılması gerektiğini söyleyen Zengin, “Bu konuda yasal düzenleme yapılması gerekiyor, bizler de bunu ilgili mercilere iletiyoruz.” “İletmeye devam edeceğiz” dedi.

Büyük Demirci: 2026’ya kadar gündemde olacak

İzmir Ticaret Odası 51. Meslek Komitesi Üyesi ve İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Hizmet Enstitüsü Kurul Üyesi Hüseyin Küçükdemirci, konuşmasında mali tabloların enflasyona uygun olarak düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Küçükdemirci, enflasyon muhasebesinin amacının gerçekçi, güncel ve enflasyondan arındırılmış mali tablolar üretmek olduğunu belirtti. Ülkemizde enflasyon düzeltmesi şartlarının 2022 yılında gerçekleştiği halde ertelendiğini ve 2023 yılında uygulanamadığını belirtti. Ancak, orta vadeli programda yer alan enflasyon göstergelerinden sapma olmazsa 2026 yılına kadar mali tablolarda enflasyon düzeltmesi uygulamasının gündemde kalacağını belirtti.

Kuru Oğulları: Sorunlara cevap verilecektir.

İzmir Ticaret Odası 51. Meslek Komitesi Başkanı Yıldırım Kuruoğulları, üyelerin Enflasyon Muhasebesi ile ilgili en çok merak ettikleri konulardan biri olduğunu vurgulayarak, toplantının bu soru işaretlerini gidermek için düzenlendiğini belirtti.

UZMANLARIN SUNUMU

İzmir Ticaret Odası Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Şerif Yıldız’ın moderatörlüğünü yaptığı toplantıda, Mazars Denge Vergi Hizmetleri Ortağı ve Türkiye Muhasebe Uzmanları Derneği Başkanı Ahmet Kartal “Vergi Usul Kanunu Uyarınca Enflasyon Muhasebesi Uygulaması” ve Mazars Bağımsız Denetim Ortağı Erdal Özçimen “TFRS Uyarınca Enflasyon Muhasebe Muhasebesi Düzeltmesi” hakkında sunumlar gerçekleştirdi.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İzmir

Mahmut Özgener, “İzmir fuarcılığı gelişiyor, üyelerimiz İzmir Ticaret Odası destekleri ile büyüyor” dedi.

Paylaşım

tarih:

By

İzmir Ticaret Odası, Türkiye’de üyelerine düzenli olarak fuar desteği veren tek Oda olarak, 2023 yılında fuarcılık hizmetlerinden faydalanan toplam 2814 üyeye yaklaşık 30 Milyon TL destek sağladı. Kentimizin 2024 yılında 40 önemli fuara ev sahipliği yapması için İzmir Ticaret Odası, fuarcılık hizmetlerine 83 Milyon TL ayıracak. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir’de fuarcılığın ilerlediğine dikkat çekti ve yurtiçinde ve yurtdışında düzenlenen hemen her fuarın katılımcı ve ziyaretçi listesinde İzmir Ticaret Odası üyesi firmaların yer alması için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

İZMİR FUAR ŞEHRİ

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın tarihi Cumhuriyetimizin ilk günlerine uzanan ve fuarcılık sektöründe bir asırlık geçmişi olan çok önemli bir kent olduğunu vurgulayarak, “Fuarcılıkta parolasını Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bu şehirde fuarlar kurun, sergiler açın” deyişi ile belirleyen kentimiz, bugün kamuoyunca “Fuarlar Şehri İzmir& Bu gerçeği daha da perçinleyebilmek için İzmir’in çok önemli fırsatlara sahip olduğunu belirtti.

UFI Genel Kurulu’na Ev Verelim

Özgener, 2024 yılına kadar İzmir’in 40 fuara ev sahipliği yapacağını belirterek, “Dünya fuarcılık sektörünün en önemli platformu olan Fuar Endüstrisi Küresel Birliği’nde (UFI), kentimizin UFI organlarında temsil edilmesi gerektiğine inanıyorum.” Fuarcılıkta bir geçmişi ve potansiyeli olan kentlerde, UFI’nin yıllık genel kurulu, fuarcılık sektörünün dünyadaki yol haritasını belirleyen profesyonelleri bir araya getiriyor. Bu yıl Almanya Köln’de, 2025 yılında Hong Kong’da yapılacak. 1968 ve 1974 yıllarında İzmir bu büyük etkinliğe iki kez ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadı. Önümüzdeki yıllarda dünya fuarcılık sektörünü bir araya getirecek böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmamızın hem kentimizin tanıtımı hem de İzmir fuarcılığı için çok önemli olduğuna inanıyorum.

TEŞVİKLERİMİZ SÜREKLİ OLARAK GÜNCELLENİYOR.

Oda olarak, We-Cycle Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı, Wenergy Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı, Start Beauty Estetik, Kozmetik ve Güzellik Ürünleri Fuarı ve Opticworld Optik, Gözlük, Oftalmoloji ve Teknolojileri Fuarı gibi fuarların İzmir’e kazandırılmasında büyük bir rol oynadıklarını belirten Özgener, “Bu fuarlarda stant açan üyelerimizi desteklemeyi de çalışma programlarımızda hep ilk sıraya aldık. “Model Oda” olma vizyonuyla üyelerimizin sektörel gelişim ve dönüşüm süreçlerine rehberlik eden Odamızın üyelerine sunduğu en önemli hizmetlerden biri fuarcılık desteğidir. Sayısı 95 bini aşan üyelerimizin ve üyelerimizin temsil edildiği Meslek Komitelerinden gelen öneriler doğrultusunda fuar teşviklerimizi üyelerimizin hizmetine sunuyoruz ve üyelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda sürekli olarak güncelliyoruz.

2024’te yüzlerce üye desteklenecek

2023 yılında, İzmir Ticaret Odası yurtiçinde 67 fuara katılan 544 üyeye stantlı katılım teşviki verdi. 1.662 üyemiz 49 yurtiçi fuara günübirlik ve konaklamalı grup ziyaretlerde bulundu. Yurt içinde üyelerin stantla fuarlara katılımı ve fuar ziyaretleri için 15 milyon 561 bin TL katkıda bulunuldu. 28 üye şemsiye stant organizasyonları yaptı. 6 milyon 784 bin TL, yurt içi ve yurt dışı turizm ve sektörel ihtisas fuarlarına katılım organizasyonlarına ayrıldı.

Yurt dışı fuarlarda İzmir’in ruhu

Yurt dışındaki fuarlarda kendi stantlarını açan 369 üye, yurt dışı stantların katılımlarını kolaylaştırdığını gördü. Ek olarak, kendi sektöründe dünyanın en önemli fuarları olarak kabul edilen 20 uluslararası fuara 520 katılımcıyla ziyaret organizasyonları gerçekleştirildi. Üyelerimiz, yurtdışı stantla katılım teşvikleri ve yurtdışı fuar ziyaretleri için 7 milyon 578 bin TL teşvik aldı.

İzmit Ticaret Odası tarafından sağlanan fuar destekleri hakkında

İhtisas nitelikli İzmir fuarlarında, firma başına 50 metrekareye kadar %80, 4 kez ve üzeri düzenlenen fuarlarda aynı metrajın %70’i, uluslararası nitelikli İzmir fuarlarında firma başına 80 metrekareye kadar %50 ve İzmir dışı fuarlarda standart olarak 40 metrekareye kadar katılım bedelinin %50’si destek kapsamında. Metrekare başına destek üst limiti 1.500 TL olarak belirlendi.

Yurtdışında düzenlenen fuarlarda, 20 metrekareye kadar olan katılımlar için İzmir Ticaret Odası tarafından %50 oranında destek sağlanabilir. Bu destekle ilgili olarak, metrekare başına 350 USD’lik bir üst sınır da vardır.

Üyeler, İzmir Ticaret Odası Yurtiçindeki önemli fuarlara grup ziyaretleri düzenleyerek 6.000 TL’ye kadar gidiş-dönüş uçak bileti ve 2.000 TL’ye kadar konaklama masraflarını karşılıyor. Yurtdışındaki dünyaca ünlü fuarlara yapılan ziyaretlerde üyelerin seyahat paket bedellerini %30 oranında kişi başı 500 Euro’ya kadar destekliyor.

Devamını Oku

Esnaf ve Sanatkarlar

İZMİR ESNAFININ RÜYASI GERÇEK OLDU…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İBB Egemenlik Binası’nda düzenlenen törenle Birlik Otel’in Çalışma ve Turizm Ruhsatı’nı, İESOB Başkanı Yalçın Başkan Ata’ya takdim etti.

Paylaşım

tarih:

By

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata ve İESOB yöneticileri, 25 yıldır kangren haline dönen Birlik Otel düğümünü çözdü. Ruhsatı olmadığı için sürekli zarar ederek İzmir Esnaf Teşkilatı üzerinde büyük bir kambur oluşturan Birlik Otel, 5 yıldızlı Otel olmasını sağlayacak Çalışma ve Turizm Ruhsatı’na kavuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İBB Egemenlik Binası’nda düzenlenen törenle Birlik Otel’in Çalışma ve Turizm Ruhsatı’nı, İESOB Başkanı Yalçın Başkan Ata’ya takdim etti.

Tarihi gün..

Merkez ve ilçelerden 50’ye yakın oda başkanının da katıldığı törende konuşan İESOB Başkanı Yalçın Ata, İzmir Esnaf Teşkilatı’nın tarihi bir gün yaşadığını belirtti.

Israrlı çalışmaları ve takipleri ile sorunu çözüme kavuşturmanın heyecanını yaşadıklarını söyleyen Ata, ‘Birlik Otel Ruhsatı rafa kalkmış bir konuydu. Ancak 8 aydır görevde olmamıza rağmen 25 yıllık bir meseleyi çözüme kavuşturduk, mutluyuz, gururluyuz. Sorunun çözülmesinde bizlerden desteklerini ve anlayışlı tutumlarını esirgemeyen değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e İzmir Esnaf Teşkilatı adına teşekkür ediyorum’ dedi.

İzmir’e görkemli tesis..

İzmir’e 5 yıldızlı görkemli bir tesis kazandıracaklarını söyleyen İESOB Başkanı Yalçın Ata, ‘Otelimiz Buca Kaynaklar bölgesinde çamlarla çevrili, havalimanına ve otobana yakın çok değerli bir alanda. Konumu bu kadar güzel olan otelimizin yıllarca atıl kalması, gereğince değerlendirilememesi yüreklerimizi acıtıyordu. Şimdi hem kentimiz görkemli bir tesise kavuşacak, hem de esnaf sanatkarlar önemli bir yükten kurtularak gurur duyacakları, Türkiye’ye örnek olacak bir komplekse sahip olacaklar. Bu başarı İESOB yönetimine gönülden destek veren her teşkilat idarecimizin eseridir. Bizlere olan güveni boşuna çıkarmadık, kısa sürede yaptıklarımız sadece bir başlangıç. Bundan sonra da daha büyük ve yeni projelerle İzmir Esnaf Teşkilatı’nın karşısına çıkacağız’ diye konuştu.

Olmazı başardılar…

Birlik Otel’in ruhsata kavuşmasının temelinde İESOB Başkanı Yalçın Ata’nın ve ekibinin azimli ve özverili çalışmalarının yattığına dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, ‘Otel ruhsatının hikayesini herkes biliyor. Küçük bir belge gibi görünse de arkasında çok büyük bir emek var. İyi niyetli çabaların yetmediği yerde Yalçın başkan kararlılığıyla, yepyeni enerjisi ile olmazı başardı.

Yalçın Ata’nın hatırına…

Esnafın yeni başkanı Yalçın Ata’nın hatırına tırnaklarla kazıyarak duruma yeniden baktık, çok şükür mutlu sona ulaştık. Esnaf sanatkarlar önemli bir aile, İESOB Başkanı Yalçın Ata’yı ve ekibini gönülden kutluyorum. Çok büyük bir işin üstesinden geldiler.’ şeklinde konuştu.

Tören sonunda İESOB Başkanı Yalçın Ata, Esnaf Camiası’na önemli bir eseri kazandırmalarını sağlayan Tunç Soyer’e bir şükran plaketi sundu.

Devamını Oku

İzmir

İESOB TV, “Başkanlar Konuşuyor”da İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Kazım Kış’ı Konuk Edecek

Paylaşım

tarih:

By

İESOB TV, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) tarafından kuruldu ve Türkiye’deki esnaf teşkilatlarının ilk televizyon kanalı. İESOB TV’nin ilk programında İESOB Başkanı Yalçın Ata konuk oldu.

İESOB TV, “Başkanlar Konuşuyor” programı ile yayına başladı. Programın amacı, esnaf sanatkarların ve teşkilatlarının sorunlarını, görüşlerini ve beklentilerini halkın dikkatine sunmaktır. Her hafta bir oda başkanı Başkanlar Konuşuyor’da konuşuyor ve güncel gelişmeleri tartışıyor. İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Kazım Kış, yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü için çiçekçilerin sorunlarını ve beklentilerini tartışacak.
2 Şubat Cuma günü saat 11:00’da İESOB’nin Facebook hesabı ve YouTube hesabından izlenebilecek.

Devamını Oku

Güncel

Copyright © 2024 Esnaf Haber Tüm Hakları Saklıdır.