Sosyal Medya

İzmir

Esnafa nefes, Ailelere destek

Bu yıl ailelere İzmir Şehir Kartı aracılığıyla sağlanan desteklerle hem çocuklar sevindi hem de kepenk indirme noktasına gelen esnaf biraz rahatladı.

Paylaşım

tarih:

izmir şehir kartı
Photo: Shutterstock

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen eğitim yardımları, artan ekonomik kriz ortamında hem velilere hem de esnafa rahatlık sağlıyor. Bu yıl ailelere İzmir Şehir Kartı aracılığıyla sağlanan desteklerle hem çocuklar sevindi hem de kepenk indirme noktasına gelen esnaf biraz rahatladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle başlatılan öğrenci destekleri, 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde de devam edecek. Bu yıl ihtiyaç sahibi ailelere İzmir Şehir Kartı aracılığıyla 50 milyon TL değerinde kırtasiye malzemesi, beslenme çantası, bot ve mont desteğiyle velilerin bütçesine katkı sağlanırken, İzmir esnafına da destek sağlanıyor. 20 bin öğrenciye 500 TL’lik kırtasiye malzemesi desteği İzmir Şehir Kart’a yüklendi. Kırtasiye satın alan aileler ve esnaflar da mutlu.

20 bin öğrenciye 10 milyon liralık kırtasiye yardımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şubesi Müdürü Volkan Sert, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Başkanımız Tunç Soyer’in eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda ilk ve ortaokul öğrencilerimize sağlamış olduğumuz desteklerimiz kapsamında her yıl olduğu gibi kırtasiye malzemesi yardımımıza devam ediyoruz” dedi. Bu, Eylül ayında tanıtılan İzmir Şehir Kart aracılığıyla gerçekleştiriliyor. 10 milyon TL olmak üzere toplam 20 bin çocuğumuza 500’er TL yardım sağladık.

Hem esnafımız hem de yurttaşlarımız projeden memnun.

Volkan Sert, projenin iki yönlü olduğunu belirterek, “Aynı zamanda İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve İzmir Ticaret Odası ile yapmış olduğumuz protokoller kapsamında İzmirli esnafımıza da can suyu sağlamış oluyoruz.” Anlaşmalı kırtasiyelerimiz bizden talep ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan incelemeler sistemimize giriyor. Hem işçilerimiz hem de yurttaşlarımız projeden memnun. çünkü ekonomik koşullar giderek daha zorlaşıyor” dedi.

Volkan Sert, “Bundan sonraki aşamada da kırtasiyeci esnafımızın dışında bot ve mont desteklerimizi bu kart üzerinden sağlayacağız” dedi. Bu nedenle, hem tekstil hem de ayakkabıcı sektörümüze devam edeceğiz. Kırtasiye desteğimiz on milyon lira oldu ve bot ve mont için 20 milyon lira destek vermeyi planlıyoruz. Gıda desteklerimiz için 20 milyon dolar harcayacağız. Toplam destek miktarı 50 milyon TL olacak. “Esnafımızı geliştirmek için harika bir proje” dedi.

“Esnaf halktan yararlanıyor, çocuklar mutlu oluyor”

Esnaf Hatice Kahraman, uygulamanın önemli bir amaca hizmet ettiğini belirterek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği kart çok iyi oluyor. Çocuklar memnun. Halk, ekonomik kriz nedeniyle her şeyi alamıyor. Bununla birlikte, bu kart eksikliklerini tamamlar. Velisi çocuğuna beş yerine iki defter almak zorunda kalıyordu ve iki defteri dört derste kullandı. Bununla birlikte, bu şekilde tüm defterlerini alıyor. Bu bizim için de faydalıdır. Şu anda küçük işletmeler yok. Dükkanlar yavaş yavaş kapanıyor. Büyükşehir Belediyemiz büyük ölçüde yardım etti ve buna minnettarız. Esnaflar ve ihtiyacı olan çocuklar da kazanıyor. “Bu harika bir şey” dedi.

“Vatandaşların sistemden memnuniyeti”

İzmir Şehir Kartı sisteminin güvenli bir şekilde çalıştığını söyleyen esnaf İsa Türe, daha önce de projede yer aldığını söyledi. Türe, “Uygulamanın önceden 40 ila 45 bin liralık katkısının olduğunu belirtti. Şu anda 17 ila 18 binlerdeyiz, ancak bu daha yüksek bir rakam olabilir. Gelenler, hepsini harcamak istemez. İhtiyacı olanlar zaten yeterli miktarda yardım alıyor. Daha sonra dönüyor. Başkanımız Tunç Soyer akıllıca bir karar aldı. Bu kartlarda yiyecek ve giyim yardımı yer almaktadır. Ayrıca kırtasiye görevi bize düşüyor. Bu kartlar anlaşmalı tüm kırtasiyelerde kullanılabilir. Geliş fiyatına bir belge satıyorum. Bireylere ve piyasaya katkımız olsun. “Biz de jest yapıyoruz.”

“Çocuklarımın boynu bükük değil”

İki çocuğunun projeden yararlandığını belirten bir veli, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği yardımın faydasını çok görüyorum” dedi. Çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılıyorum. Kitap ve defter çok pahalı hale geldi ve kalemler çok pahalı hale geldi. Okulumuz ve evimiz de kırtasiyeye yakın. Ürünü satın alıyoruz. İzmir Şehir Kartı şans eseri ortaya çıktı. Bu kart olmasaydı her yerden kesmemiz gerekirdi. Eşim zaten rahatsız ve bu nedenle çalışamıyor. Yardım çok değerlidir. Çocuklarım hem öğretmenlerinin hem de arkadaşlarının yanında eksik kalmıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne minnettarım. 4 yıldır çocuklarımın eğitimine katkıda bulunuyorum.”

“Arkamızda o gücü ve desteği hissediyoruz.”

Bir başka öğrencinin annesi, “Kırtasiye ihtiyacını gidererek kaban alma fırsatı oldu” dedi. Okul kıyafetleri bana verilmedi. Düzelttik ve dengeledik. İzmir Büyükşehir Belediyesi iyi ki var. Bu uygulama insanlara güven veriyor. Arkamıza durulduğunun farkındayız. Destek ve gücü hissediyoruz. İyi ki mevcut. Bir eksikliğimi daha kapatabiliyorum” dedi.

2019 yılında neler yapıldı?

2019’dan bugüne, eğitim destekleri kapsamında 90 bin ilk ve ortaokul öğrencisine 12 milyon 780 bin TL kırtasiye desteği sağlandı. Bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi, 20 bin ilk ve ortaokul öğrencisine 10 milyon TL değerinde kırtasiye malzemesi desteği veriyor. Aileler, İzmir Şehir Kartına 500 TL olarak yüklenen bakiyelerle kırtasiyecilerden alışveriş yapıyor.

Gıda kayıt cüzdanı

Bu yıl, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl başlatılan beslenme çantası yardımı, İzmir Şehir Kartı aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere “gıda cüzdanı” olarak dağıtılacak. Geçen yıl, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 62 bin 745 ilkokul ve ortaokul öğrencisine kuru üzüm, kavrulmuş fındık ve yaş meyve verildi. Öğrenciler, beslenme çantaları olmadan okula gitmek zorunda kaldılar. Bu yıl, sosyal yardım alan ailelerin “İzmir Şehir Kartına” nakit beslenme çantası desteği sağlanıyor. Bu sayede aileler anlaşmalı market ve bakkallardan alışveriş yapabilecek. 20 bin öğrencinin beslenme çantasına ilk etapta 1000 TL destek sağlanacak.

Ayakkabı ve tekstil sektörü destekleniyor

Bu yıl Büyükşehir Belediyesi, 20 bin öğrenciye bin TL değerinde bot ve mont desteği sağlıyor. Bütçeden de bunun için 20 milyon lira ayrıldı. Ayakkabı ve tekstil sektörünü desteklemek için İzmir Şehir Kartı da kullanılıyor. 2019 yılından bu yana Büyükşehir, 30 ilçede 104 binin üzerinde ilk ve ortaokul öğrencisine 25 milyon liranın üzerinde bot ve mont yardımı sağladı.

Toplamda 50 milyon lira

2023-2024 eğitim-öğretim yılında, ihtiyaç sahibi ailelerin İzmir Şehir Kartına 50 milyon TL ek finansman sağlanacak. Bu finansman, 10 milyon TL kırtasiye, 20 milyon TL bot ve mont ve 20 milyon TL beslenme çantası alacak. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve İzmir Ticaret Odası’na kayıtlı ve projeye katılan esnafın dükkanında kartlar nakit çekimine kapalıdır. 200’den fazla kırtasiye esnafı, 500’e yakın bakkal ve küçük ölçekli market olmak üzere ilk etapta 700’ün üzerinde işletme kazanç sağlayacak. Bu şekilde hem İzmir esnafına para kazandırılıyor hem de 40 bin öğrencinin eğitimine katkıda bulunuluyor.

Özel gereksinimli öğrenciler dikkate alınmaktadır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılından beri özel gereksinimli öğrencilere beslenme çantası ve kırtasiye desteğini bu yıl da sürdürecek. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 29 özel okulda okuyan yaklaşık 2 bin 500 öğrenciye sıcak yemek dağıtılacak.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İzmir

Çeşme Açıklarında 73 Düzensiz Göçmen Sahil Güvenlik Tarafından Kurtarıldı

Paylaşım

tarih:

By

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı


İzmir’in Çeşme ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 4’ü çocuk 73 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Çeşme açıklarında düzensiz göçmenlerin bulunduğu lastik bot ve can salları hakkında ihbar alındı.

Bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik botları, lastik bot ve 2 can salındaki toplam 73 düzensiz göçmeni kurtardı. Kurtarılan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. Yunanistan unsurlarının, düzensiz göçmenleri yasa dışı olarak Türk kara sularına geri ittiği ve bu tür uygulamaların uluslararası hukuka aykırı olduğu belirtildi.

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı
İzmir’in Çeşme ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 4’ü çocuk 73 düzensiz göçmen kurtarıldı. Düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. ( Sahil Güvenlik Komutanlığı – Anadolu Ajansı )

Türkiye, göçmen krizinde insan haklarına saygılı bir tutum sergileyerek, denizde tehlike altındaki düzensiz göçmenlere yardım etmeye devam ediyor. Sahil Güvenlik ekipleri, Ege Denizi’ndeki düzensiz göçmen kurtarma operasyonlarını aralıksız sürdürerek, göçmenleri güvenli bir şekilde karaya ulaştırmayı amaçlıyor.

Devamını Oku

İzmir

İzmir Sanat ve Antika Fuarı 1-5 Mayıs Kültürpark’ta

Paylaşım

tarih:

By

İzmir'de açılan iki fuarda son model tekneler ve antikalar sergileniyor

İzmir Sanat ve Antika Fuarı, 1-5 Mayıs tarihleri arasında Kültürpark’ta gerçekleştiriliyor. Fuar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dev portresiyle dikkat çekiyor ve sanat ile antikaya ilgi duyanlar için geniş bir yelpaze sunuyor. Fuar kapsamında, 125 galeri, 1500 sanatçı ve 100 antikacı yer alıyor.

Ziyaretçiler, fuarda binlerce resim ve obje ile karşılaşacaklar. Fuar, resim, heykel, seramik, cam, tekstil, mücevherat gibi çeşitli sanat dallarında eserler sergiliyor. Aynı zamanda antika eşyalar ve koleksiyon ürünleri de fuarda ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor.

Sanat ve antika meraklılarına hitap eden İzmir Sanat ve Antika Fuarı, 5 Mayıs’a kadar açık olacak ve geniş içerik yelpazesiyle farklı zevklere sahip konukları ağırlayacak. Sanat eserleri ve antikaların yanı sıra, fuarda çeşitli atölyeler, seminerler ve sergi etkinlikleri de düzenleniyor. Bu etkinliklerle ziyaretçiler, sanat dünyasının farklı yönlerini keşfetme ve yeni bağlantılar kurma fırsatı bulacak.

Devamını Oku

İzmir

İZMİR BOAT SHOW 2024 Kültürpark’ta

Paylaşım

tarih:

By

İzmir'de açılan iki fuarda son model tekneler ve antikalar sergileniyor

Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı


İzmir’de Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı (Marine Saloon Trade-MAST), Fuar İzmir’de ziyaretçileriyle buluştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Fuarcılık İştiraki İZFAŞ ve ED Fuarcılık tarafından düzenlenen fuarın açılışı dolayısıyla yapılan törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir’in önemli bir liman kenti olduğunu ve denizcilik sektöründe çalışanların desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Açılış töreninde konuşan Başkan Tugay, İzmir’in denizcilik alanındaki potansiyelini artırmak ve sektördeki işletmeleri desteklemek amacıyla bu tür fuarların önemine değindi. Tugay, denizcilik sektöründe çalışan insanların ve firmaların, fuar sayesinde geniş bir kitleyle buluşma fırsatı bulduğunu ifade etti.

Törenin ardından protokol üyeleri, fuarda sergilenen tekne, ekipman ve aksesuarları inceledi. 2. Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı’nda, boyları 3 ile 16 metre arasında değişen motoryat, yelkenli, trawler, sürat tekneleri ve botlar sergileniyor. Ayrıca, fuarda denizcilik sektöründe kullanılan çeşitli ekipman ve aksesuarlar da katılımcılar tarafından beğeniye sunuluyor.

5 Mayıs’ta sona erecek olan fuarın, 30 binden fazla kişi tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor. Fuarda yerli ve yabancı tekne markalarının yanı sıra denizcilik sektörü ile ilgili birçok firma yer alıyor. Fuar, deniz tutkunlarına yat kiralama işine gireceklere ve sektördeki profesyonellere, yeni teknolojileri ve trendleri yakından takip etme fırsatı sunuyor. Ayrıca, fuar kapsamında düzenlenen etkinlikler ve tanıtım programlarıyla denizcilik sektörüne ilgi duyan ziyaretçiler için çeşitli aktiviteler de gerçekleştiriliyor.

Devamını Oku

Güncel

Copyright © 2024 Esnaf Haber Tüm Hakları Saklıdır.