Sosyal Medya

Sanayi

Halkbank’tan HUBrica ile Girişimcilere Destek

Paylaşım

tarih:

– Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan:
– “Gelişen ve değişen finansal teknolojilerin ülkemizdeki öncü bankası olarak, ‘Fikirler HUBrica’da büyür’ mottosuyla duyurduğumuz Hızlandırma Programıyla fintek ekosisteminin gelişmesine katkı sunacağız”

İSTANBUL (AA) – Halkbank, Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde girişimcilik programları düzenleyen “YTU Startup House” ile birlikte HUBrica Hızlandırma Programı’nı hayata geçirdi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre programın açılış toplantısı, bugün İstanbul Finans Merkezi’nde yer alan Halk Ofis Kuleleri’nde gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, YTU Startup House ile yapılan işbirliği neticesinde girişimcilik ekosisteminde yeni bir hikaye yazmaya başlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, özellikle son yıllarda dünyada finansal teknolojilerin büyük bir gelişme gösterdiğini ve finans sektöründeki rolünün çok daha belirleyici hale geldiğini aktardı.

Finans sektöründe teknolojinin rolünün hiç olmadığı kadar belirleyici bir hale geldiğini kaydeden Arslan, “Girişimcilik ruhu ve teknolojiye olan bu büyük ilgi, finans sektöründe çığır açacak ortamlar ve fırsatlar oluşturuyor. Gelişen ve değişen finansal teknolojilerin ülkemizdeki öncü bankası olarak, ‘Fikirler HUBrica’da büyür’ mottosuyla duyurduğumuz Hızlandırma Programıyla fintek ekosisteminin gelişmesine katkı sunacağız. Bu program, aynı zamanda bankamızın girişimcilik ekosisteminin gelişimine katkı sağlamaya, yenilikçi fikirleri desteklemeye ve finans sektöründeki dönüşümü hızlandırmaya yönelik taahhüdünün en güçlü göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

Bankanın köklü birikimi ve güçlü finansal yapısıyla üretim, yatırım, ihracat ve istihdamın artışına katkıda bulunan tüm girişimcilerin başarı yolculuklarında yanlarında olduğuna dikkati çeken Arslan, özellikle kadınların ve gençlerin yenilikçi ruhundan aldıkları ilhamla çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Arslan, programda yer almaya hak kazanan 11 girişimi tebrik ettiğini aktararak, “Programın hayallerinizi gerçekleştirmenize ve başarıya ulaşmanıza yardımcı olacağına inanıyorum. HUBrica’nın sunduğu destek ve kaynaklarla, büyüme ve başarı yolculuğunuzda sizlerin yanında olacağız.” açıklamasını yaptı.

– Üst düzey network imkanı

Geniş kapsamlı bir değerlendirme sürecinden sonra programa kabul edilen girişimciler için online eğitim programları tasarlandı. 6 ay sürecek program boyunca uzman eğitmenler ve mentörler tarafından desteklenecek olan girişimciler, eğitim sonunda ürünlerini farklı pazarlarda ve platformlarda müşterilerle buluşturma imkanına sahip olacak.

Programa dahil olan girişimciler, banka yöneticileriyle bir araya gelerek üst düzey network kurma, kitle fonlama ve yatırımcı buluşmaları yoluyla yatırım alma imkanına kavuşacak.

Programı başarıyla tamamlayarak mezun olan girişimler için Eylül 2024’te Demo Day etkinliği düzenlenecek.

Programdan mezun olmaya hak kazanan girişimler, bu organizasyonda, girişimcilik ekosisteminin önemli temsilcileri karşısında proje sunumlarını gerçekleştirecek ve yatırım alma fırsatı elde edecek.

Bilim ve Teknoloji

Mega Metal, Wire Fuarı’nda Yeni Yatırımlarını Duyurdu ve Kapasite Artışına Gidiyor

Paylaşım

tarih:

By

mega metal

Mega Metal, Almanya’nın Düsseldorf şehrinde düzenlenen Wire Fuarı’nda katılım göstererek, tel ve kablo endüstrisindeki inovasyonlarını sergiledi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Ali Turgut, fuarda şirketin sektöre yönelik çözümlerini ve yatırımlarını tanıttı.

Turgut, şirketin yeni makine alım anlaşmalarıyla yüzde 50 kapasite artışına gideceğini belirterek, müşterilerinin ihtiyaçlarını kesintisiz bir şekilde karşılayacaklarını ifade etti. Ayrıca, Mega Metal’in Amerika’daki şirketinin faaliyete geçtiğini ve Amerika’dan gelen müşterilerle yeni iş bağlantıları gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Mega Metal, yılın ilk çeyreğinde net karını yüzde 344 artırarak 138 milyon lira net kar elde etti. Şirketin hasılatı da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 78 artışla 4 milyar 420 milyon TL oldu. Şirket, bu dönemde esas faaliyet kârını yüzde 102 artırarak güçlü bir performans sergiledi.

Cüneyt Ali Turgut, Mega Metal’in sektördeki büyüme hedeflerini sürdüreceğini belirterek, müşteri taleplerine kesintisiz yanıt vermek ve sektöre değer katmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Devamını Oku

Denizli

Denizli Sanayi Odası, Türkiye’nin En Mutlu 50 İş Yeri Arasında Yer Aldı

Paylaşım

tarih:

By

denizli sanayi odası

Denizli Sanayi Odası (DSO), Happy Place to Work tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen “Türkiye’nin En Mutlu İş Yerleri” araştırmasında Türkiye’nin en mutlu 50 iş yeri arasında yer aldı. DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, bu sonuçla listeye giren ilk sivil toplum kuruluşu olduklarını belirterek, bundan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Kasapoğlu, DSO’nun güçlü bir meslek örgütü olarak sanayicinin ve reel sektörün yaşadığı birçok sorunu çözmek için çalıştıklarını, ayrıca sanayicilere projeler geliştirdiklerini belirtti. Kasapoğlu, “Bu başarıyı sağlayan çalışma arkadaşlarımın hepsini kutluyorum,” dedi.

DSO Meclis Başkanı Okan Konyalıoğlu ise, DSO’nun “En Mutlu İş Yerleri” listesine girmesinin önemini vurgulayarak, “Sanayi ve Ticaret Odaları içerisinde bir ilki gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen mesai arkadaşlarımıza ve yönetim kuruluna elde edilen bu başarıdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Sürdürebilir olması için insanların bulunduğu ortamdan mutluluk duyması gerekiyor,” dedi.

Basın toplantısında, DSO’nun çalışma ortamını nasıl geliştirdiğine dair bilgiler de verildi. Bu tür başarıların sürdürülebilir olması için çalışma ortamının motivasyon ve mutlulukla desteklenmesi gerektiği ifade edildi. DSO’nun bu başarıyı daha fazla sanayiciye hizmet vermek için kullanacağı ve diğer sivil toplum kuruluşlarına örnek olacağı da belirtildi.

Devamını Oku

Bilim ve Teknoloji

Otokoç Otomotiv ve Plug and Play ‘Sustainability Innovation Challenge’ Başvurularını Açtı

Paylaşım

tarih:

By

Sustainability Innovation Challenge Otokoç Otomotiv ve Plug and Play

Otokoç Otomotiv ve Plug and Play işbirliğiyle düzenlenen “Sustainability Innovation Challenge” için başvurular başladı. Koç Holding’in 2050 yılına kadar karbon nötr olma hedefleri doğrultusunda ve sürdürülebilir bir gelecek yaratma vizyonuyla başlatılan program, seçilen startupların Otokoç Otomotiv ile pilot uygulamalar ve işbirlikleriyle yenilikçi çözümlerini gerçekleştirmelerini sağlayacak.

Hem Türkiye hem de globalden 3 Haziran’a kadar başvurulara açık olan programda startuplar, “Düşük Karbonlu Mobilite”, “Enerji ve Su Yönetimi”, “Çevre ve Atık Yönetimi”, “Eşitlik ve İnsanlığın Geleceği İçin Çözümler ve Sürdürülebilirlik Destekli Yeni İş Modelleri” odak alanları dışında, “Karbon Ofsetleme”, “Susuz Yıkama Çözümleri” ve “Fosil Yakıtların Verimli Kullanımı” gibi daha niş ihtiyaç alanları kapsamında da başvurularını yapabilecek.

Değerlendirmeler sonucu seçilen startuplar, Koç Holding, Otokoç Otomotiv, Plug and Play’den yöneticilerin ve ekosistem oyuncularının yer aldığı jüri karşısında sunum yapma şansı yakalayacak. Başarılı olan startuplar, Otokoç Otomotiv ve Koç Topluluğu şirketleri ile doğrudan işbirliği gerçekleştirme, kavram kanıtlama çalışması (PoC) yapma ve potansiyel yatırım fırsatlarına erişme şansına sahip olacak.

“Sustainability Innovation Challenge”, Otokoç Otomotiv’in sürdürülebilirlik alanındaki inovasyon potansiyelini daha da güçlendirecek ve startup ekosistemindeki güçlü mentor pozisyonuna destek olacak. Otokoç Otomotiv, bu inisiyatifle birlikte dünya genelindeki mobilite hizmet sağlayıcıları arasında öncü bir konuma yükselmeyi hedefliyor. Program hakkında daha fazla bilgi almak ve başvuruda bulunmak isteyen startuplar, Otokoç Otomotiv ve Plug and Play’in resmi web sitelerini ziyaret edebilirler.

Devamını Oku

Popüler