Sosyal Medya

Uncategorized

VALORANT Champions Tour’da derbinin galibi FUT Esports oldu

Paylaşım

tarih:

VALORANT Champions Tour'da FUT Esports'

Red Bull takımı FUT Esports, VALORANT Champions Tour (VCT) EMEA 2024 grup aşamalarının finalinde BBL Esports’u 2-0’lık skorla mağlup etti. Red Bull ana partnerliğinde gerçekleştirilen VCT EMEA 2024 Ligi’nde grup aşamalarının son haftasında, Red Bull takımı FUT Esports, BBL Esports ile karşı karşıya geldi.

Maç boyunca üstün bir performans sergileyen FUT Esports, rakibini 2-0’lık skorla yenerek grup play-offlarına kaldı. Böylece, bir üst lig olan VCT EMEA 2024: Masters Shanghai’ye katılmak için mücadele etmeye hak kazandı.

Derbi heyecanını e-spor severlerle paylaşmak amacıyla Red Bull oyuncusu Ferit Karakaya çevrim içi bir etkinlik düzenledi. 300 bine yakın kişi, büyük derbiyi Karakaya’nın sosyal medya hesabı Twitch kanalında takip etti. Bunun yanı sıra ESA Espor Arena’da 1000’e yakın e-sporseverin katılım gösterdiği fiziksel izleme etkinliği de düzenlendi.

FUT Esports’un bu başarısı, Türk e-spor sahnesindeki rekabetin ve yüksek seviyeli performansın bir göstergesi oldu. BBL Esports ile olan derbi mücadelesi, e-spor hayranlarının heyecanla beklediği ve büyük ilgiyle takip ettiği bir etkinlik olarak kayıtlara geçti.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uncategorized

Üniversiteli Lastikçi Karşıyaka: Baba Mesleğini Sürdürüyor

Paylaşım

tarih:

By

Üniversiteli Lastikçi Karşıyaka

İzmir’de yaşayan ve iki üniversiteden mezun olan Sefa Tunaçay, kamuda görev almak istemesine rağmen başarılı olamayınca babasının lastik tamiri dükkanını devraldı. Tunaçay, işini severek yaparak “Üniversiteli Lastikçi” olarak müşterilerine hizmet veriyor.

2006 yılında Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden mezun olan Tunaçay, ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde de eğitim aldı. Ancak istediği iş imkanlarını bulamayınca babasının yanında çıraklık yapmaya başladı.

Babasının emekli olması ve lastik tamirciliği yapmak istememesi üzerine işi devralan Tunaçay, “Üniversiteli Lastikçi” tabelası altında müşterilerine hizmet veriyor. Mesleğini severek yaptığını ve herhangi bir şikayetinin olmadığını belirten Tunaçay, bir kamu personelinden daha iyi kazandığını dile getirdi.

Tunaçay, sözlerini şöyle tamamladı: “Esnaflık da güzel bir şey sonuçta. Herkes devlet memuru olmak istiyor ama bu ülkeye esnaf da lazım. Herkes okursa demirciliği, lastik tamirciliğini kim yapacak? Üniversite hayatı bambaşka, ‘eşiğinden içeri gir, şöyle bir nefes çek.’ Ben yaptıklarımı tekrar olsa tekrar yaparım. Keşke üçüncü üniversiteyi okusaydım diyorum.”

Devamını Oku

Afyon

Çoban Sürü Sahibini Öldürdü: Afyonkarahisar Sandıklı’da

Paylaşım

tarih:

By

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde, Örenkaya köyünde bir çoban, tartıştığı işverenini bıçaklayarak öldürdü. Olay, M.A’nın traktörle arazide çalıştığı sırada meydana geldi. Çoban M.M. ile işveren M.A. arasında çıkan tartışma büyüyünce, M.M. M.A’yı boynundan bıçakladı ve ardından kaçtı.

Ağır yaralanan M.A, Sandıklı Devlet Hastanesine kaldırıldı, ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçan M.M’yi bir tarlada saklanırken yakalayarak gözaltına aldı.

Devamını Oku

İzmir

İzmir Avrupa Film Günleri 2024 Fransız Kültür Merkizi’nde

Paylaşım

tarih:

By

izmir avrupa film günleri

İzmir’de, Ege Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu iş birliği ile Avrupa Film Günleri düzenleniyor.

Etkinlik, 8-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve sinemaseverlere 19 farklı film sunulacak. Film gösterimleri, İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Etklinlik takvimi:

Avrupa Film Günleri kapsamında çeşitli ülkelerden filmler izleyicilere sunulacak. Bulgaristan’dan “Tüm Çıplaklığı ile Jiguli Grubu”, Danimarka’dan “Viborg Güzeli”, Estonya’dan “Ufuktaki Savaş”, Finlandiya’dan “Eli Kulağında”, Fransa’dan “Sönmüş Hayaller”, Hollanda ve Almanya’dan “Kuaför Romy”, İspanya’dan “Ramona”, İsveç’ten “Ben Zlatan”, İtalya’dan “Dante”, Malta ve Kanada’dan “Carmen”, Litvanya’dan “Göz Kırpmayı Unutma”, Macaristan ve Almanya’dan “Zarif”, Polonya’dan “Köylüler”, Portekiz, İspanya ve Fransa’dan “Büyükbabamın İblisleri”, Romanya ve Çek Cumhuriyeti’nden “Mikado”, Slovakya’dan “Asla Asla Deme”, Slovenya, İtalya ve Hırvatistan’dan “Suçsuz Adam”, Yunanistan’dan “Domatesler Wagner’le Tanışınca” gibi filmler yer alacak.

Bu etkinlik, Avrupa sinemasının farklı kültürlerini ve hikayelerini İzmirli sinemaseverlerle buluşturmayı amaçlıyor. Film gösterimleri, farklı türlerde ve çeşitli temalarda filmler sunarak zengin bir sinema deneyimi vadediyor. Etkinlik, ücretsiz oluşuyla daha geniş bir izleyici kitlesine ulaşmayı hedefliyor. Sinemaseverler için bu etkinlik, Avrupa sinemasının zenginliğini ve çeşitliliğini keşfetmek için harika bir fırsat.

Devamını Oku

Popüler