Sosyal Medya

Spor

2024 Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası 18 – 24 Mayıs’ta Samsun’da

Paylaşım

tarih:

2024 gençler şampiyonası

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadelemizi başlatmasının 105. yıldönümünde Samsun’da Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası düzenlenecek.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı da dahil olmak üzere, şampiyona 18 Mayıs’tan 24 Mayıs’a kadar Samsun İlk Adım Satranç Salonu’nda gerçekleştirilecek. 7’den 77’ye tüm sporcularımız, Ankara ve Samsun’daki Türkiye Emektarlar ve Gençler Şampiyonalarında şampiyonluk için mücadele edecek.
Şampiyon olan sporcumuz, Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası’nda 150 bin lira nakdi ödül kazanacak ve 2024 Türkiye Şampiyonası’na doğrudan katılım hakkı kazanacaktır.

Turnuva yönergesi ve tüm ayrıntıları http://gencler.tsf.org.tr/ takip edebilirsiniz.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Spor

Uluslararası Akdeniz Yat Şampiyonası Muğla’nın Marmaris İlçesinde Başladı

Paylaşım

tarih:

By

Uluslararası Akdeniz Yat Şampiyonası başladı


Muğla’nın Marmaris ilçesinde ilk kez düzenlenen Uluslararası Akdeniz Yat Şampiyonası başladı. Marmaris Uluslararası Yat Kulübü’nün (MİYC) organizasyonuyla gerçekleştirilen şampiyonada Türkiye’nin yanı sıra İspanya, Rusya, Kazakistan, Hırvatistan, Beyaz Rusya, Ukrayna ve Karadağ’dan 16 yelkenli yat ile 150 sporcu yarışıyor.

Başhakem Ezgi Kalaycı’nın brifing vermesiyle hazırlıklarını tamamlayan yelkenciler, yatlarını bağlı oldukları Netsel Marina’dan çıkardı. Yatlar, antrenman turlarının ardından koy içinde sınıflarına göre start aldı. Dört gün sürecek şampiyona boyunca toplam 11 teknik yarışın yapılması planlanıyor.

Şampiyonanın ilk gün yarışlarında yatlar, koy içindeki belirlenen parkurda yarıştı. Sonuçlar, yatların sınıflarına göre sıralandı. İlk gün sonuçlarına göre, sınıflarına göre ilk 3’te yer alan yatlar ve dümencileri şöyle:

IRC-1

  1. Farraway (Zafer Öznur)
  2. Vakkorama (Cem Hakko)
  3. Favorit (Maksim Nemchenko)

IRC-2

  1. Wings Racing (Fırat Şahin)
  2. Fox-L (Aleksandra Chicherova)
  3. St.Anna (Ivan Kadetov)

IRC-3

  1. Bogatyr (Igor Rytov)
  2. Omani (Tunca Çalışkan)
  3. Corendon Cheese (Güney Kaptan)

Şampiyona, 5 Mayıs Pazar günü tamamlanacak. Yarışlar boyunca rüzgar ve hava koşullarına bağlı olarak farklı parkurlar belirlenebilir. Etkinlik, katılımcıların deneyimlerini paylaşmaları ve yarış becerilerini sergilemeleri için önemli bir fırsat sağlıyor.

Devamını Oku

Genel

11. Yeşilay Bisiklet Turu 5 Mayıs’ta Türkiye’nin 81 İlinde Eş Zamanlı Düzenlenecek

Paylaşım

tarih:

By

11. yeşilay bisiklet turu
  1. Yeşilay Bisiklet Turu, 5 Mayıs Pazar günü Türkiye’nin 81 ilinde saat 10.30’da eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Yeşilay tarafından organize edilen etkinlik, “Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim.” sloganıyla bağımlılıkların zararlarına dikkati çekmek ve sağlıklı yaşam bilincini artırmak amacıyla düzenleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Bisiklet Federasyonunun iş birliğiyle düzenlenen turda, 10 bini aşkın bisikletsever pedal çevirerek bağımlılıkla mücadeleye destek verecek. İstanbul’da Sarayburnu’ndan başlayacak bisiklet turu, Yedikule sahil yolu (Kennedy Caddesi), Genç Osman Caddesi, 10. Yıl Caddesi, Topkapı, Edirnekapı, Ayvansaray, Balat ve Eminönü’nden geçerek Sepetçiler Kasrı’nda sona erecek.

Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk, organizasyonun her yaştan profesyonel ve amatör bisikletseverin katılımına açık olduğunu belirterek, “Hareketli yaşamı desteklemek ve bağımlılıkla mücadele amacıyla bu yıl 11’incisini gerçekleştireceğimiz Yeşilay Bisiklet Turu’nda hep birlikte pedal çevirerek bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturacağız. Tüm bisikletseverleri, katılımın her yıl giderek arttığı turumuza bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Devamını Oku

İzmir

İzmir ve Sakız Adası, Türkiye-Yunanistan Dostluğu İçin Voleybol Turnuvası Düzenliyor

Paylaşım

tarih:

By

Sakız Adası'nda düzenlenecek voleybol turnuvasının tanıtım toplantısı İzmir'de yapıldı

“94 Yıldır Tamamlanmayan Maç, Ege’nin İki Yakası Arasındaki Dostluğu Yeniden Canlandıracak”
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Sakız Adası yerel yönetimlerinin iş birliği ile 10 – 12 Mayıs tarihleri arasında Türkiye ve Yunanistan dostluğunu pekiştirmek amacıyla Sakız Kadınlar Voleybol Turnuvası düzenlenecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Sakız Adası’nda yapılacak bu etkinliğin iki ülke arasındaki dostluğu güçlendirmede önemli bir rol oynayacağını belirterek, kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerle bu dostluğun pekişmesini önemsediklerini söyledi.

Basın toplantısında Başkan Tugay, 1930 yılında Karşıyaka ile Lailapas arasında Sakız Adası’nda oynanırken şiddetli yağış nedeniyle yarım kalan futbol maçını hatırlatarak, bu tür anıların dostluğun sürmesine katkı sağladığını ifade etti. Turnuvanın iki ülke arasındaki ticari ve turistik ortaklıkların güçlendirilmesi adına da büyük bir adım olacağını belirtti.

Sakız Adası Belediyesi, Sakız Otelciler Birliği, Kuzey Adalar Yönetimi iş birliği ve Avek Otomotiv’in sponsorluğunda gerçekleşecek turnuvada Karşıyaka ve Altay spor kulüpleri ile Sakız Adası’nın AS Nireas Kardamylon ve Sporting Kambochora kulüpleri karşılaşacak.

Sakız Adası Belediyesi Kalkınma, Girişimcilik, Denizcilik ve Turizm’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Georgios Christakis, bu tür birlikteliklerin ilişkileri daha da derinleştirdiğini vurguladı. Sakız Adası Konaklama Derneği Başkanı Georgios Milonadis, İzmir ile Sakız Adası arasındaki dostluğun köklü olduğunu ve Türk ziyaretçilerin Sakız Adası’na ilgisinin memnuniyetle karşılandığını belirtti.

Sakız Adası'nda düzenlenecek voleybol turnuvasının tanıtım toplantısı İzmir'de yapıldı
Sakız Adası’nda Türkiye ve Yunanistan’dan 4 kadın voleybol takımının katılımıyla düzenlenecek voleybol turnuvası için İzmir’de tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay (sağ 4), Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Alexandros Konstas (sol 4) ve Sakız Adasi Belediye Başkan Yardımcısı Georgios Christakis (sağ 2) de katıldı. ( Haydar Toprakçı – Anadolu Ajansı )

Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Alexandros Kostas, Dr. Tugay’ı tebrik ederek, bu girişimin iki halkı birbirine daha da yaklaştırdığını söyledi. Altay Spor Kulübü Voleybol Şubesi Başkanı Aybars Akoğlu, İzmir’in tarihi kulüplerinin topluma rehber olma misyonuna sahip olduğunu vurgulayarak, bu tür etkinliklerin dostluğu pekiştirdiğini ifade etti. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, bu turnuvanın gençler arasında kaynaşmayı teşvik edeceğini dile getirdi.

AVEK Otomotiv İzmir Bölge Müdürü Hüseyin Genç, sporun dostlukları kalıcı hale getirme konusunda önemli bir anahtar olduğunu vurgulayarak, bu etkinliğe katkı sağlamaktan gurur duyduklarını söyledi. Koleksiyoner Mert Rüstem ise bu tür organizasyonların, Mustafa Kemal Atatürk’ün Yunanistan’la imzaladığı dostluk anlaşmasının bir yansıması olduğunu belirtti.

Devamını Oku

Güncel

Copyright © 2024 Esnaf Haber Tüm Hakları Saklıdır.