Sosyal Medya

Bilim ve Teknoloji

İzmir’de Liselerde Bilim Uygulamaları Sergisi Açıldı

Paylaşım

tarih:

İzmir’de öğrencilerin çalışmalarının yer aldığı “Liselerde Bilim Uygulamaları” sergisi açıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Konak Atatürk Meydanı’ndaki sergide algoritma, mantıksal tasarım, biyoçeşitlilik, atık yönetimi, ekolojik denge, sürdürülebilirlik, tarım ve orman, yapay zeka, alternatif enerji kaynakları, tasarım odaklı düşünme, değerler ve Anadolu irfanı, girişimcilik ve sosyal inovasyon gibi alanlardaki çalışmalar yer aldı.

İzmir’de öğrencilerin çalışmalarının yer aldığı “Liselerde Bilim Uygulamaları” sergisi açıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Konak Atatürk Meydanı’ndaki sergide algoritma, mantıksal tasarım, biyoçeşitlilik, atık yönetimi, ekolojik denge, sürdürülebilirlik, tarım ve orman, yapay zeka, alternatif enerji kaynakları, tasarım odaklı düşünme, değerler ve Anadolu irfanı, girişimcilik ve sosyal inovasyon gibi alanlardaki çalışmalar yer aldı. ( İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü – Anadolu Ajansı )

Bilim ve Teknoloji

ATP Yazılım ve Teknoloji AŞ, 2023’te 1,25 Milyar Lira Gelirle Tahminleri Aştı

Paylaşım

tarih:

By

atp yazılım

ATP Yazılım ve Teknoloji AŞ. (ATP), 2023’te gelir, FAVÖK ve net karlılık hedeflerini aşarak güçlü bir finansal performans sergiledi. Şirket, yıllık bazda yüzde 39 artışla 1 milyar 251 milyon lira ciro elde etti. Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar (FAVÖK), yüzde 37 artarak 296,4 milyon liraya ulaşırken, net kar yüzde 802 artışla 123,2 milyon lira olarak kaydedildi.

ATP Genel Müdürü Ümit Cinali, şirketin gelirinin yüzde 33,6’sının uluslararası pazarlardan sağlandığını, toplam gelirin yüzde 64,7’sinin döviz cinsinden gerçekleştiğini belirtti. Makroekonomik belirsizliklere rağmen şirketin çeşitlendirilmiş ve dengeli iş modeli sayesinde büyüme yolculuğunu sürdürdüğünü ifade etti.

ATP, 2023’te AR-GE yatırımlarıyla yeni projeleri hayata geçirirken, yeşil enerji sertifika pazaryeri ATP GreenX platformunun lansmanını yaptı. Şirket, sermaye piyasalarında ATP Tradesoft markası ile yeni müşteriler kazanırken, konuk ağırlama sektöründe ATP Zenia markası ile inovasyonlar gerçekleştirdi.

ATP, 2024 yılı için ciro ve karlılık büyümesini sürdürmeyi hedefliyor. Ayrıca, şirket çözümlerinde yapay zeka, makine öğrenimi, robotik otomasyon ve otonom robot kullanımının katkılarını artırmayı planlıyor. Şirket, küresel ölçekte büyüme yolculuğunda yeni fırsatlar arayarak yatırımlarını hızlandırmayı ve inovatif çözümleri müşterilerine sunmayı sürdürecek.

Devamını Oku

Bilim ve Teknoloji

Mega Metal, Wire Fuarı’nda Yeni Yatırımlarını Duyurdu ve Kapasite Artışına Gidiyor

Paylaşım

tarih:

By

mega metal

Mega Metal, Almanya’nın Düsseldorf şehrinde düzenlenen Wire Fuarı’nda katılım göstererek, tel ve kablo endüstrisindeki inovasyonlarını sergiledi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Ali Turgut, fuarda şirketin sektöre yönelik çözümlerini ve yatırımlarını tanıttı.

Turgut, şirketin yeni makine alım anlaşmalarıyla yüzde 50 kapasite artışına gideceğini belirterek, müşterilerinin ihtiyaçlarını kesintisiz bir şekilde karşılayacaklarını ifade etti. Ayrıca, Mega Metal’in Amerika’daki şirketinin faaliyete geçtiğini ve Amerika’dan gelen müşterilerle yeni iş bağlantıları gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Mega Metal, yılın ilk çeyreğinde net karını yüzde 344 artırarak 138 milyon lira net kar elde etti. Şirketin hasılatı da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 78 artışla 4 milyar 420 milyon TL oldu. Şirket, bu dönemde esas faaliyet kârını yüzde 102 artırarak güçlü bir performans sergiledi.

Cüneyt Ali Turgut, Mega Metal’in sektördeki büyüme hedeflerini sürdüreceğini belirterek, müşteri taleplerine kesintisiz yanıt vermek ve sektöre değer katmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Devamını Oku

Bilim ve Teknoloji

Vodafone FLEX’ten Anneler Günü’ne Özel Akıllı Saat İndirimi

Paylaşım

tarih:

Vodafone FLEX'ten Anneler Günü'ne Özel Akıllı Saat İndirimi

Seçili Ürünlerde Büyük Fırsatlar

Vodafone Türkiye, Anneler Günü için akıllı saatlerde özel indirim kampanyası başlattı. Vodafone FLEX, “ürünü seç, ödemeni seç ve kolayca al” konseptiyle sunduğu “Seç Seç Al” kampanyasında, 10’dan fazla kategoride binden fazla ürün seçeneği sunuyor. Kampanya dahilinde Samsung Fit 3, Xiaomi Watch 3 Active, Huawei GT 3, Huawei GT 4, Apple Watch 9 gibi akıllı saatler indirimli fiyatlarla sunuluyor.

Vodafone FLEX ile müşteriler, 12 aya varan taksit seçenekleriyle ürünlere sahip olabiliyor. Kampanya kapsamında ürünler, Vodafone mağazalarından veya Vodafone Yanımda uygulamasından alınabiliyor.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, Vodafone FLEX’in müşterilere bütçe dostu fırsatlar sunduğunu ve Anneler Günü için akıllı ürünlerde indirimler yaparak müşterilere kolaylık sağladığını belirtti. Şahin, müşterilerin zengin seçenekler arasından diledikleri ürünü bulup uygun ödeme koşullarıyla satın alabileceklerini belirterek, herkesi Vodafone FLEX avantajlarından yararlanmaya davet etti.

Anneler Günü için akıllı saatlerde indirim fırsatından yararlanmak isteyenler, Vodafone mağazalarına veya Vodafone Yanımda uygulamasına başvurabilir.

Devamını Oku

Popüler