Sosyal Medya

İzmir

Mahmut Özgener, “İzmir fuarcılığı gelişiyor, üyelerimiz İzmir Ticaret Odası destekleri ile büyüyor” dedi.

Paylaşım

tarih:

İzmir Ticaret Odası, Türkiye’de üyelerine düzenli olarak fuar desteği veren tek Oda olarak, 2023 yılında fuarcılık hizmetlerinden faydalanan toplam 2814 üyeye yaklaşık 30 Milyon TL destek sağladı. Kentimizin 2024 yılında 40 önemli fuara ev sahipliği yapması için İzmir Ticaret Odası, fuarcılık hizmetlerine 83 Milyon TL ayıracak. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir’de fuarcılığın ilerlediğine dikkat çekti ve yurtiçinde ve yurtdışında düzenlenen hemen her fuarın katılımcı ve ziyaretçi listesinde İzmir Ticaret Odası üyesi firmaların yer alması için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

İZMİR FUAR ŞEHRİ

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın tarihi Cumhuriyetimizin ilk günlerine uzanan ve fuarcılık sektöründe bir asırlık geçmişi olan çok önemli bir kent olduğunu vurgulayarak, “Fuarcılıkta parolasını Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bu şehirde fuarlar kurun, sergiler açın” deyişi ile belirleyen kentimiz, bugün kamuoyunca “Fuarlar Şehri İzmir& Bu gerçeği daha da perçinleyebilmek için İzmir’in çok önemli fırsatlara sahip olduğunu belirtti.

UFI Genel Kurulu’na Ev Verelim

Özgener, 2024 yılına kadar İzmir’in 40 fuara ev sahipliği yapacağını belirterek, “Dünya fuarcılık sektörünün en önemli platformu olan Fuar Endüstrisi Küresel Birliği’nde (UFI), kentimizin UFI organlarında temsil edilmesi gerektiğine inanıyorum.” Fuarcılıkta bir geçmişi ve potansiyeli olan kentlerde, UFI’nin yıllık genel kurulu, fuarcılık sektörünün dünyadaki yol haritasını belirleyen profesyonelleri bir araya getiriyor. Bu yıl Almanya Köln’de, 2025 yılında Hong Kong’da yapılacak. 1968 ve 1974 yıllarında İzmir bu büyük etkinliğe iki kez ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadı. Önümüzdeki yıllarda dünya fuarcılık sektörünü bir araya getirecek böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmamızın hem kentimizin tanıtımı hem de İzmir fuarcılığı için çok önemli olduğuna inanıyorum.

TEŞVİKLERİMİZ SÜREKLİ OLARAK GÜNCELLENİYOR.

Oda olarak, We-Cycle Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı, Wenergy Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı, Start Beauty Estetik, Kozmetik ve Güzellik Ürünleri Fuarı ve Opticworld Optik, Gözlük, Oftalmoloji ve Teknolojileri Fuarı gibi fuarların İzmir’e kazandırılmasında büyük bir rol oynadıklarını belirten Özgener, “Bu fuarlarda stant açan üyelerimizi desteklemeyi de çalışma programlarımızda hep ilk sıraya aldık. “Model Oda” olma vizyonuyla üyelerimizin sektörel gelişim ve dönüşüm süreçlerine rehberlik eden Odamızın üyelerine sunduğu en önemli hizmetlerden biri fuarcılık desteğidir. Sayısı 95 bini aşan üyelerimizin ve üyelerimizin temsil edildiği Meslek Komitelerinden gelen öneriler doğrultusunda fuar teşviklerimizi üyelerimizin hizmetine sunuyoruz ve üyelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda sürekli olarak güncelliyoruz.

2024’te yüzlerce üye desteklenecek

2023 yılında, İzmir Ticaret Odası yurtiçinde 67 fuara katılan 544 üyeye stantlı katılım teşviki verdi. 1.662 üyemiz 49 yurtiçi fuara günübirlik ve konaklamalı grup ziyaretlerde bulundu. Yurt içinde üyelerin stantla fuarlara katılımı ve fuar ziyaretleri için 15 milyon 561 bin TL katkıda bulunuldu. 28 üye şemsiye stant organizasyonları yaptı. 6 milyon 784 bin TL, yurt içi ve yurt dışı turizm ve sektörel ihtisas fuarlarına katılım organizasyonlarına ayrıldı.

Yurt dışı fuarlarda İzmir’in ruhu

Yurt dışındaki fuarlarda kendi stantlarını açan 369 üye, yurt dışı stantların katılımlarını kolaylaştırdığını gördü. Ek olarak, kendi sektöründe dünyanın en önemli fuarları olarak kabul edilen 20 uluslararası fuara 520 katılımcıyla ziyaret organizasyonları gerçekleştirildi. Üyelerimiz, yurtdışı stantla katılım teşvikleri ve yurtdışı fuar ziyaretleri için 7 milyon 578 bin TL teşvik aldı.

İzmit Ticaret Odası tarafından sağlanan fuar destekleri hakkında

İhtisas nitelikli İzmir fuarlarında, firma başına 50 metrekareye kadar %80, 4 kez ve üzeri düzenlenen fuarlarda aynı metrajın %70’i, uluslararası nitelikli İzmir fuarlarında firma başına 80 metrekareye kadar %50 ve İzmir dışı fuarlarda standart olarak 40 metrekareye kadar katılım bedelinin %50’si destek kapsamında. Metrekare başına destek üst limiti 1.500 TL olarak belirlendi.

Yurtdışında düzenlenen fuarlarda, 20 metrekareye kadar olan katılımlar için İzmir Ticaret Odası tarafından %50 oranında destek sağlanabilir. Bu destekle ilgili olarak, metrekare başına 350 USD’lik bir üst sınır da vardır.

Üyeler, İzmir Ticaret Odası Yurtiçindeki önemli fuarlara grup ziyaretleri düzenleyerek 6.000 TL’ye kadar gidiş-dönüş uçak bileti ve 2.000 TL’ye kadar konaklama masraflarını karşılıyor. Yurtdışındaki dünyaca ünlü fuarlara yapılan ziyaretlerde üyelerin seyahat paket bedellerini %30 oranında kişi başı 500 Euro’ya kadar destekliyor.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İzmir

Çeşme Açıklarında 73 Düzensiz Göçmen Sahil Güvenlik Tarafından Kurtarıldı

Paylaşım

tarih:

By

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı


İzmir’in Çeşme ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 4’ü çocuk 73 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Çeşme açıklarında düzensiz göçmenlerin bulunduğu lastik bot ve can salları hakkında ihbar alındı.

Bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik botları, lastik bot ve 2 can salındaki toplam 73 düzensiz göçmeni kurtardı. Kurtarılan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. Yunanistan unsurlarının, düzensiz göçmenleri yasa dışı olarak Türk kara sularına geri ittiği ve bu tür uygulamaların uluslararası hukuka aykırı olduğu belirtildi.

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı
İzmir’in Çeşme ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 4’ü çocuk 73 düzensiz göçmen kurtarıldı. Düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. ( Sahil Güvenlik Komutanlığı – Anadolu Ajansı )

Türkiye, göçmen krizinde insan haklarına saygılı bir tutum sergileyerek, denizde tehlike altındaki düzensiz göçmenlere yardım etmeye devam ediyor. Sahil Güvenlik ekipleri, Ege Denizi’ndeki düzensiz göçmen kurtarma operasyonlarını aralıksız sürdürerek, göçmenleri güvenli bir şekilde karaya ulaştırmayı amaçlıyor.

Devamını Oku

İzmir

İzmir Sanat ve Antika Fuarı 1-5 Mayıs Kültürpark’ta

Paylaşım

tarih:

By

İzmir'de açılan iki fuarda son model tekneler ve antikalar sergileniyor

İzmir Sanat ve Antika Fuarı, 1-5 Mayıs tarihleri arasında Kültürpark’ta gerçekleştiriliyor. Fuar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dev portresiyle dikkat çekiyor ve sanat ile antikaya ilgi duyanlar için geniş bir yelpaze sunuyor. Fuar kapsamında, 125 galeri, 1500 sanatçı ve 100 antikacı yer alıyor.

Ziyaretçiler, fuarda binlerce resim ve obje ile karşılaşacaklar. Fuar, resim, heykel, seramik, cam, tekstil, mücevherat gibi çeşitli sanat dallarında eserler sergiliyor. Aynı zamanda antika eşyalar ve koleksiyon ürünleri de fuarda ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor.

Sanat ve antika meraklılarına hitap eden İzmir Sanat ve Antika Fuarı, 5 Mayıs’a kadar açık olacak ve geniş içerik yelpazesiyle farklı zevklere sahip konukları ağırlayacak. Sanat eserleri ve antikaların yanı sıra, fuarda çeşitli atölyeler, seminerler ve sergi etkinlikleri de düzenleniyor. Bu etkinliklerle ziyaretçiler, sanat dünyasının farklı yönlerini keşfetme ve yeni bağlantılar kurma fırsatı bulacak.

Devamını Oku

İzmir

İZMİR BOAT SHOW 2024 Kültürpark’ta

Paylaşım

tarih:

By

İzmir'de açılan iki fuarda son model tekneler ve antikalar sergileniyor

Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı


İzmir’de Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı (Marine Saloon Trade-MAST), Fuar İzmir’de ziyaretçileriyle buluştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Fuarcılık İştiraki İZFAŞ ve ED Fuarcılık tarafından düzenlenen fuarın açılışı dolayısıyla yapılan törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir’in önemli bir liman kenti olduğunu ve denizcilik sektöründe çalışanların desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Açılış töreninde konuşan Başkan Tugay, İzmir’in denizcilik alanındaki potansiyelini artırmak ve sektördeki işletmeleri desteklemek amacıyla bu tür fuarların önemine değindi. Tugay, denizcilik sektöründe çalışan insanların ve firmaların, fuar sayesinde geniş bir kitleyle buluşma fırsatı bulduğunu ifade etti.

Törenin ardından protokol üyeleri, fuarda sergilenen tekne, ekipman ve aksesuarları inceledi. 2. Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı’nda, boyları 3 ile 16 metre arasında değişen motoryat, yelkenli, trawler, sürat tekneleri ve botlar sergileniyor. Ayrıca, fuarda denizcilik sektöründe kullanılan çeşitli ekipman ve aksesuarlar da katılımcılar tarafından beğeniye sunuluyor.

5 Mayıs’ta sona erecek olan fuarın, 30 binden fazla kişi tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor. Fuarda yerli ve yabancı tekne markalarının yanı sıra denizcilik sektörü ile ilgili birçok firma yer alıyor. Fuar, deniz tutkunlarına yat kiralama işine gireceklere ve sektördeki profesyonellere, yeni teknolojileri ve trendleri yakından takip etme fırsatı sunuyor. Ayrıca, fuar kapsamında düzenlenen etkinlikler ve tanıtım programlarıyla denizcilik sektörüne ilgi duyan ziyaretçiler için çeşitli aktiviteler de gerçekleştiriliyor.

Devamını Oku

Güncel

Copyright © 2024 Esnaf Haber Tüm Hakları Saklıdır.