Sosyal Medya

Ekonomi

İESOB TV Yayına Başlıyor

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), Türkiye’deki esnaf teşkilatları içinde ilk televizyon yayınını başlatmanın gururunu yaşıyor.

Paylaşım

tarih:

Photo: Shutterstock

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), Türkiye’deki esnaf teşkilatları içinde ilk televizyon yayınını başlatmanın gururunu yaşıyor.
İESOB TV, 25 Ocak 2024 Perşembe günü yayınlanacak olan “Başkanlar Konuşuyor” programı ile esnaf sanatkarların ve teşkilatlarının sorunlarını ve görüşlerini halkın dikkatine sunmayı amaçlamaktadır. İESOB Başkanı Yalçın Ata, İESOB TV’nin ilk programının konuğu olacak.
TV programları.
İESOB TV’de esnaf sanatkarlara mesleki, idari, sosyal güvenlik, vergi, istihdam, ulaşım ve diğer konularda uzmanlardan eğitim programları hazırlanacak.
Ek olarak, İESOB TV’ye konuk olarak oda başkanlarını faaliyetlerini, sektördeki sorunları ve beklentilerini anlatabilecekler. Bu bağlamda, İESOB TV, İzmir Esnaf Camiası için önemli bir iletişim aracı olarak hizmet vermeyi amaçlıyor.
İESOB Başkanı Yalçın Ata, “Hep önümüze bakıyor, ileriye bakıyor, daha iyi ve etkin hizmet vermenin yollarını araştırıyoruz. Medyanın büyük önem kazandığı İletişim Çağı’nın gereklerini yerine getiriyoruz.” Temel hedefimiz, esnaf sanatkarlarımızı her alanda geliştirmek, çağa uyumlarını kolaylaştırmak ve değişen toplum düzeninde hak ettikleri yeri almalarını sağlamak. Bu düşüncelerle kurulan İESOB TV, bir televizyon kuruluşu olacak. Esnaf sanatkarların ve oda idarecilerimizin ufkunu genişletecek ve mevcut koşullara uygun bir vizyon oluşturacaktır. İESOB TV, İzmir Esnaf Teşkilatı’nın haklı gururu olan oda idarecilerinin ve esnaf sanatkarlarımızın sesidir.’ dedi.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi

Erdemir saat ücretli yeni çalışanlar istihdam edecek

Paylaşım

tarih:

By

erdemir

Erdemir, bu yıl da çeşitli işletme ünitelerindeki ihtiyaçlar için saat ücretli yeni çalışanlar istihdam etmeye devam ediyor.

Erdemir, 2024 yılı için saat ücretli pozisyonlarda toplu işe alım yapacağını duyurdu. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, bu yıl da çeşitli işletme ünitelerindeki ihtiyaçlar doğrultusunda saat ücretli yeni çalışanlar istihdam edilecek.

Başvuru Süreci:

  • Başlangıç Tarihi: 20 Mayıs
  • Bitiş Tarihi: 31 Mayıs
  • Başvuru Saatleri: Hafta içi her gün 08.00-16.00
  • Başvuru Yeri: Erdemir Spor Salonu

Adaylarda Aranan Şartlar:

  • Eğitim: Meslek liselerinin veya meslek yüksekokullarının elektrik/elektronik, endüstriyel otomasyon, makine teknolojisi, metal teknolojisi, metalürji teknolojisi ve motorlu araçlar teknolojisinin iş makineleri bölümlerinden mezun olma.
  • Yaş: 18-26 yaş aralığında olmak (21.05.1997 ve sonrası, 19.05.2006 ve öncesi doğmuş olmak).
  • İkamet: Karadeniz Ereğli nüfusuna kayıtlı olan veya 20 Kasım tarihinden önce Karadeniz Ereğli’de ikamet etmeye başlayan ve halen Karadeniz Ereğli’de ikamet edenlere öncelik verilecek.
  • Askerlik: Tercihen askerlik hizmetini tamamlamış olmak.
  • Sağlık: Sağlık muayenesinde çok tehlikeli iş sınıflarında çalışabilmeye uygun olmak ve görevlerini yapmaya engel olabilecek herhangi bir bedensel veya ruhsal rahatsızlığın bulunmaması.
  • Başvuru Belgeleri: Kimlik belgeleri ve birinci derece yakınlarının (eş ve kardeşler dahil) nüfus kayıt örneği.

Başvuru Yöntemi:

Fiziksel başvuru esnasında adaylara verilecek link üzerinden başvuru süreci online devam edecek. Uygulanacak sınav ve değerlendirmelerde başarılı olan adaylar arasından işe alımlar yapılacak.

Erdemir, adayların kimlik belgeleri ile yapacağı fiziksel başvuruların yanı sıra birinci derece yakınlarının nüfus kayıt örneğiyle birlikte yapacağı başvuruların da geçerli sayılacağını belirtti.

Devamını Oku

Ekonomi

Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı

Paylaşım

tarih:

By

karadeniz havzasında toplantısı yapıldı

Kastamonu’da, Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı tarafından yürütülen “Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı” bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi ve çeşitli başlıklar ele alındı.

Avrupa Birliği Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Serkan Bozkurt, Türkiye’nin katılım sağladığı sınır ötesi işbirliği programlarının bölgesel kalkınmayı ve kültürel kaynaşmayı hedeflediğini belirtti. İlk teklif çağrısının geçen yıl yapıldığını ve 35 milyon avro bütçe ayrıldığını ifade eden Bozkurt, bu yılki çağrının bütçesinin 52 milyon avroya çıkarıldığını söyledi. Bozkurt, “Verilen fonun dağıtımı için bilgilendirme faaliyetleri yapıyoruz. Bu anlamda Kastamonu’ya geldik. Çankırı, Kastamonu ve Sinop illerindeki ilgili kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, oda ve borsalara yönelik bilgilendirme faaliyetlerinde bulunuyoruz,” dedi.

Toplantıda “Sınır Ötesi İşbirliği Programları-Interreg”, “Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı”, “Karadeniz Havzası Programı İkinci Teklif Verme Çağrısı Kuralları”, “Ortaklık Kurulması ve Hibe Başvuru Paketi”, “Proje Başvuru Süreci ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar” konuları ele alındı. Bozkurt, projenin sonucunda bölgeye katkı sağlayacak faaliyetlerin uygulanmaya başlanacağını belirtti. “Bunların bir kısmı altyapı inşaatı, bir kısmı ekipman alımı ve seyahatler olacak. Hem bölgeye katkı sağlayacak hem de bölgedeki kültürlerin kaynaşmasına vesile olacaktır,” diye ekledi.

KUZKA Genel Sekreteri Serkan Genç, programın AB ve komşu ülkeler arasında iş birliği geliştirmeyi amaçladığını belirtti. Genç, “Bu program, bölgesel kalkınmayı hedeflerken diğer ülkelerde ortak olarak yer alacak kurum ve kuruluşlarla ortak sorunlara çözümler geliştirmeyi amaçlıyor. Amacımız bölgemizdeki farkındalık düzeyini artırmak ve güçlü projeler hazırlayarak ihtiyaç duyulan mali kaynağı bölgemize çekmektir,” dedi.

Program, İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çankırı, Sinop, Samsun, Tokat, Çorum, Amasya, Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerini kapsıyor.

Devamını Oku

Ekonomi

VakıfBank’ın Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih Açıkladı

Paylaşım

tarih:

By

VakıfBank, sürdürülebilirlik odaklı bir sendikasyon kredisi olan 915 milyon dolarlık fonu temin ettiğini duyurdu. Bu hamle, bankanın çevresel ve sosyal temalı kredilere olan desteğini artırma çabalarının bir parçası olarak görülüyor.

VakıfBank’ın Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sendikasyon kredilerinin yanı sıra çevresel ve sosyal temalı uluslararası fonları da müşterilere sunmaya devam edeceklerini belirtti. Üstünsalih, Türk bankaları arasındaki öncü konumlarını korumaya devam edeceklerini vurguladı.

Bankanın yaptığı açıklamaya göre, bu sendikasyon kredisine 22 ülkeden 48 banka katıldı. Toplam tutar, 361 milyon dolar ve 513 milyon avro olmak üzere 915 milyon doları buldu. VakıfBank, bu yıl uluslararası piyasalardan toplamda 3 milyar dolarlık kaynak sağladı ve yılın ilk sendikasyon kredisini yüzde 113 oranında yeniledi.

Abdi Serdar Üstünsalih, işleme 14 yeni bankanın ilgi göstermesinin önemli olduğunu belirterek, bu durumun farklı coğrafyalardan katılımı yansıttığını ifade etti. Ayrıca, kredi maliyetinin Kasım 2023 dönemine göre her iki para birimi için 100 baz puan azalarak, dolar dilimi için SOFR artı yüzde 2,50, avro dilimi için ise Euribor artı yüzde 2,25 seviyesine indiğini söyledi.

VakıfBank’ın sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredilerinin toplamının 1,5 milyar dolar seviyesini aştığına dikkat çeken Üstünsalih, bu durumun bankanın uluslararası fonlama alanındaki lider konumunu bir kez daha teyit ettiğini belirtti. Son olarak, Üstünsalih, bankanın sürdürülebilirlik finansman çerçevesini revize ederek sendikasyon kredilerini bu çerçeveye uyumlu hale getirdiğini ve çevresel ve sosyal temalı uluslararası fonları müşterilere sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Devamını Oku

Popüler