Sosyal Medya

İzmir

Efes Antik Kenti’nde Ziyaret Saatleri 24.00’e Kadar Uzatıldı

Paylaşım

tarih:

Efes Antik Kenti'nde "gece müzeciliği" tanıtım toplantısı yapıldı

İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alan Efes Antik Kenti’nde, “gece müzeciliği” uygulamasının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Efes Antik Kenti’nin büyük tiyatrosunda düzenlenen toplantıda konuşan İzmir Valisi Süleyman Elban, “gece müzeciliği” konseptinin bu yıl Efes Antik Kenti ile birlikte hayata geçirildiğini ifade etti.

Efes Antik Kenti’nin, dünya çapında yoğun ilgi gören bir tarihi merkez olduğunu belirten Elban, bu ilginin karşılanabilmesi ve ziyaretçilerin deneyimini artırabilmek için ziyaret saatlerinin uzatıldığını açıkladı. Elban, “Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından Efes Antik Kenti’nde aydınlatma projesi uygulanarak artık saat 24.00’e kadar ziyaretçilerimize açık olacak. Böylelikle ziyaret saatlerinin uzatılması, hem gündüz sıcak havadan etkilenmemek için hem de gece ziyaretleriyle farklı bir deneyim yaşamak için büyük bir avantaj sağlayacak.” dedi.

Efes Antik Kenti’nin bu yeni uygulama ile ziyaretçilerine farklı bir deneyim sunacağını belirten Elban, projenin turizme katkı sağlayacağını umduğunu dile getirdi. Ayrıca, projenin tarihi ve kültürel mirasa ilgi duyanların gece saatlerinde de antik kenti ziyaret etmesine imkan sağlayacağını belirterek, projenin turizm ve ekonomi açısından da önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

Efes Antik Kenti'nde "gece müzeciliği" tanıtım toplantısı yapıldı
İzmir’in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti’nde Kültür ve Turizm Bakanlığınca hayata geçirilen “gece müzeciliği” uygulamasına ilişkin tanıtım toplantısı yapıldı. Büyük tiyatroda düzenlenen toplantının ardından vatandaşlar antik kenti gezdi. ( Mahmut Serdar Alakuş – Anadolu Ajansı )

Proje yürütücüsü SICPA Türkiye CEO’su Sami Çebi ise Türkiye’de 8 farklı lokasyonda başlatılan “gece müzeciliği” uygulamasının ilk örneğinin Efes Antik Kenti olduğunu söyledi. Çebi, projeyle Türkiye’nin dünya turizmine katkı sağlamayı hedeflediğini belirtti.

Toplantıya Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, Selçuk Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Projenin, Efes Antik Kenti’nin gece ziyaret edilmesine olanak tanıması, ziyaret saatlerini uzatması ve ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunması açısından İzmir için önemli bir yenilik olduğu vurgulandı.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İzmir

Karşıyaka Belediyesi’nden HPV Aşı Kampanyasına Destek

Paylaşım

tarih:

By

Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Spor Kulübü Voleybol Şubesi ve Tınaztepe Galen Bayraklı Hastanesi iş birliğiyle başlatılan ‘HPV Aşı Kampanyası’na destek verdi. Türkiye’deki spor kulüplerine örnek olacak kampanyanın paydaş toplantısına katılan Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Hep beraber bu projeye sahip çıkacak, yaygınlaşması için çalışacağız” dedi.

Kanserle Mücadelede Öncü Adım

Karşıyaka Spor Kulübü Voleybol Şubesi, kadınlarda meme kanserinden sonra en sık görülen kanser türü olan rahim ağzı kanserine karşı sporcularına yönelik “HPV Aşı Kampanyası” başlatıyor. Kampanyanın paydaş toplantısı, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü’nün ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıya, Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Tınaztepe Galen Bayraklı Hastanesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Fatoş Akçam, Kurumsal Pazarlama Uzmanı Zühal Akar, Ege Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Mete İtil, KSK Şube Başkanları ve KSK sporcuları katıldı.

Başkan Ünsal: “Projeye Sahip Çıkacağız”

Projenin önemine dikkat çeken Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Ben de bir eğitim vakfında uzun yıllar hizmet etmiş biri olarak sosyal projelerin önemini çok iyi biliyorum. Karşıyaka Voleybol Şubesi bu projeden bahsettiğinde çok heyecanlandım. Rahim ağzı kanseri riskini bu aşıyla ortadan kaldırabilmek çok önemli. Bu konuda yapılan çalışmalara destek olmak istedik. Karşıyaka Belediyesi olarak, tanıtım faaliyetlerine destek vereceğimiz bu projeyi çok önemsiyoruz. Hep beraber sahip çıkmamız gerektiğine inanıyoruz. Uygulamaları ücretsiz olarak üstlenen Tınaztepe Galen Bayraklı Hastanesi’ne teşekkür ediyor, Türkiye’de bu alanda çığır açacak proje için Karşıyaka Spor Kulübü Voleybol Şubesi’ni kutluyorum” dedi.

Onur Güner: “Bütün Kulüpler Uygulamalı”

Kampanyanın detaylarını paylaşan KSK Voleybol Şube Başkanı Onur Güner, “Velilere bilgilendirme mektupları yazılarak aşı olup olmama konusunda taleplerini toplayacağız. Hızlıca aşılamalara başlayacağız. İsteğimiz sadece Karşıyaka Spor Kulübü ile kalmasın, İzmir’deki bütün spor kulüpleri sahiplenerek kendi sporcularına uygulasınlar. Sloganımız ‘Bir pas da sen ver.’ Yaratacağımız farkındalıkla aşılama sayısının giderek artmasını hedefliyoruz” dedi.

Prof. Dr. İtil: “Topluma Yayılmalı”

Ege Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Mete İtil, rahim ağzı kanserinin önlenebilir bir kanser olduğunu vurguladı. “Önlemenin en önemli yolu birincisi aşı, ikincisi tarama testlerinin yapılması. Dünyada meme kanserinden sonra kadınlarda en sık görülen kanser. Maalesef öldürücü yönü çok fazla olan bir kanser. Gençlerimizin, özellikle üreme çağındaki kişilerin aşılanması, bu kanserin önlenmesi için çok önemli. HPV-kanser ilişkisi kanıtlanmış bir ilişki. Bu nedenle kampanya çok değerli. Genç kızlarımızdan başlayarak genişleyen bir etki yapması ve topluma yayılmasını diliyoruz” dedi.

Devamını Oku

İzmir

Cemil Tugay Samsun’da

Paylaşım

tarih:

By

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın Samsun Ziyareti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kurtuluş Savaşı’nın fiili başlangıcı olarak kabul edilen 19 Mayıs’ın 105’inci yıl dönümünde düzenlenen etkinliklere katılmak amacıyla Samsun’a bir ziyaret gerçekleştirdi. İki günlük program kapsamında çeşitli ziyaretlerde bulunan Başkan Tugay, Atakum Belediyesi ve CHP Samsun İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Atakum Belediyesi Ziyareti:
Başkan Tugay, ilk olarak Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’i ziyaret etti. Ziyarette, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, CHP Parti Meclisi Üyesi Nazan Güneysu, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ ve CHP eski Genel Sekreteri ve Samsun eski Milletvekili Neslihan Hancıoğlu da hazır bulundu. İki başkan, tarihi bir günde gerçekleşen bu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, karşılıklı olarak başarılar diledi. Başkan Tugay, Atakum Belediyesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini ve iki belediyenin her zaman iş birliği ve dayanışma içinde hareket edeceğini vurguladı.

Başkan Türkel’in Açıklamaları:
Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, İzmir ve Atakum arasındaki güç birliğinin önemine değindi. İzmir’in tarihi, sanatı, turizmi ve sanayisi ile sadece Türkiye’nin değil, dünyanın sayılı kentlerinden biri olduğunu belirten Türkel, Başkan Tugay ile bu iş birliğinin daha da gelişeceğini ve güzelleşeceğini söyledi. İki belediye arasındaki dayanışmanın Türkiye’ye örnek olmasını dileyen Türkel, bu iş birliğinin her iki kente de önemli kazanımlar sağlayacağını ifade etti.

CHP Samsun İl Başkanlığı Ziyareti:
Başkan Tugay, Atakum Belediyesi ziyaretinin ardından CHP Samsun İl Başkanlığı’na geçerek İl Başkanı Mehmet Özdağ ile bir araya geldi. Bu ziyaretin ardından Başkan Tugay, Samsun halkıyla da buluşarak, vatandaşlarla sohbet etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Katılımı:
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Samsun’da düzenlenen programa katılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Tugay, Samsun’un Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımının atıldığı yer olduğunu ve Mustafa Kemal Atatürk’ün kararlılığının simgesi olarak nitelendirdiği bu şehirde İzmir’in selamını Samsun’a getirdiğini belirtti.

Başkan Tugay’ın bu ziyaretleri, İzmir ve Samsun arasındaki dayanışma ve iş birliğinin güçlenmesine katkı sağlayacak ve iki kent arasındaki ilişkileri daha da pekiştirecek.

Devamını Oku

İzmir

İzmir’de 19 Mayıs’ta Toplu Ulaşım Yüzde 50 İndirimli

Paylaşım

tarih:

By

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda toplu ulaşımda indirim ve ücretsiz hizmet sunacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım kurum ve kuruluşları, bu özel günde vatandaşlara çeşitli kolaylıklar sağlayacak.

İndirimli Seferler:
19 Mayıs Pazar günü boyunca ESHOT, İZULAŞ, İZTAŞIT, İZDENİZ, İzmir Metrosu ve İzmir Tramvayı’nda yapılan seferlerde %50 indirim uygulanacak. Bu indirim, vatandaşların bayramı daha ekonomik bir şekilde kutlamalarına yardımcı olacak.

Ücretsiz İZBAN Seferleri:
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ortaklığıyla işletilen İZBAN’da ise seferler, Cumhurbaşkanlığı kararıyla ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Bu uygulama, vatandaşların rahat ve ücretsiz bir şekilde seyahat etmelerini sağlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu düzenlemesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan İzmirlilerin ulaşımını kolaylaştıracak ve bayram sevincini daha da artıracak.

Devamını Oku

Popüler