Sosyal Medya

İzmir

2024 İzmir Kitap Fuarı Bu yıl KültürPark’ta

Paylaşım

tarih:

izmir kitap fuarı

Bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark’ta düzenlenen İzkitapfest-İzmir Kitap Fuarı, okuyuculara eski günlerdeki gibi bir festival havası veriyor. Her yaştan İzmirli kitapsever, yazarlarla bir araya gelerek gün boyunca eğlenceli anlar yaşıyor.

İZFAŞ ve SNS Fuarcılık tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İzkitapfest-İzmir Kitap Fuarı, beşinci gününde “Çocuk Edebiyatı” ana temasıyla İzmirli kitapseverlere unutulmaz bir deneyim sunuyor. İzmir Kitap Fuarı, açık alanda düzenlenen en büyük kitap fuarı. Saat 10.00-21.00 arasında, 300’e yakın yayınevi, 50’ye yakın sahaf, kurum ve sivil toplum kuruluşunun standlarının yanı sıra imza günü, söyleşi ve çeşitli etkinliklere katılabilirsiniz.

İzmirli okur ve yazarlar, uzun zamandır bekledikleri açık alanda kitap fuarının Kültürpark’ta düzenlenmesi yeniden başlangıç sayılabilir diye konuştu. Yazar Aydın Şimşek, İzmir’in bir sokak kenti olduğu için Kültürpark’ta Kitap Fuarı düzenlemenin doğru bir seçim olduğunu söyledi. Yazar Şimşek, “İzmir’de insanlar kapalı mekanları sevmez. İzmir açık havaya her zaman hazırdır ve İzmirliler de açık havaya hazırdır. Bu nedenle, tahmin ettiğimizden daha yoğun bir fuar geçiriyoruz. Hem izleyiciler, izleyiciler hem de yayıncılar ve yazarlar çok memnun. Son 3-4 yıldır bu fuar Gaziemir Fuar İzmir’de yapılıyordu ama İzmir Kitap Fuarı Kültürpark ile yaklaşık 20 yıldır aynı yerdedir. Bu nedenle bu yeni bir başlangıç olarak değerlendirilebilir, dedi.
Aydın Şimşek, “Ülke her yönüyle çölleşmeye devam ediyor” dedi ve TÜİK’in son verilerine göre okur oranının yüzde 14 seviyesinde olduğunu söyledi. Bu fuarlar kültüre katkıda bulunuyor. Bu fuarlarda satışlar artıyor ve okurlar yazarlarla doğrudan iletişim kurabiliyor.

İzBB Yayınları Yayın Koordinatörü Hicran Özdamar Yalçınkaya, okuyucularımızı bekliyoruz ve Kentli Kültürpark’ta düzenlenen kitap fuarını çok özlediğini belirtti. Diğer yayıncı arkadaşlarımızla birlikte, yayınlarımız büyük bir ilgi gördü. Çok memnunuz. 29 Nisan’a kadar okuyucularımızı fuara katılmaya davet ediyoruz. Kitap Fuarı bittikten sonra okuyucularımız yayınlarımıza www.izbbyayinlari.com adresinden ve sanal marketlerden erişebilirler.

“Çocukluğumdan beri Kitap Fuarı’na gidiyorum, özellikle Kültürpark’ın havası Kitap Fuarı’nın eski günlerini geri getirmiş” diyen 22 yaşındaki Gülce Hasar, son 3-4 senedir İzmir Kitap Fuarı’nın Gaziemir Fuar İzmir’de düzenlendiğini belirtti. Açık alanda olması da benim için harikaydı. Ek olarak, aradığım eserleri buluyorum. Kapı girişinde açıklayıcı bir uyarı var ve bu da işimi oldukça kolaylaştırdı.

8 yaşındaki Defne Büyükdoğaç, istediği kitap serisine ulaşmak için İzmir Kitap Fuarı’nı seçtiğini belirterek, “Bugün çok eğlenceli geçiyor. Benim ilgimi karikatür ve masal kitapları çekiyor.” Burayı gerçekten beğendim. Daha önce kitap fuarına katılmıştım ve bugün de harika geçiyor” dedi.
2 yaşındaki kızı Kumsal ile Kültürpark Kitap Fuarı’na gelen Tuğba Kocabıyık, “Çocuk kitapları için geldim” dedi. Bu yılki fuar çok özel. Seçenekler çok fazlaydı ve ihtiyaçlarımız karşılanmıştı.

“Eski kitap fuarlarını özlemişiz” diyen Atıl Gedik, “Çocuk Edebiyatı” konulu kitap fuarına yazdığı üç kitapla katılarak “Eski kitap fuarlarını özlemişiz” dedi. Kültürpark bize harika geldi. Katılım çok olumlu. Çocukların gelişmesi bizim hedefimiz. Bu nedenle çok fazla kitap okumaları gerekiyor, dedi.

Sonbaharda Fuar İzmir’deki İZKİTAP Fest, 28 Nisan 2024’e kadar ücretsiz olarak kitapseverleri ağırlamaya devam edecek.
Sonbaharda İZKİTAP, 26 Ekim – 3 Kasım 2024 tarihleri arasında İzmir Fuar İzmir’de düzenlenecek. Bu etkinlik, yayınevleri ve edebiyat dünyasının önemli isimlerini kitapseverlerle buluşturacak.

İzmir

Çeşme Açıklarında 73 Düzensiz Göçmen Sahil Güvenlik Tarafından Kurtarıldı

Paylaşım

tarih:

By

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı


İzmir’in Çeşme ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 4’ü çocuk 73 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Çeşme açıklarında düzensiz göçmenlerin bulunduğu lastik bot ve can salları hakkında ihbar alındı.

Bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik botları, lastik bot ve 2 can salındaki toplam 73 düzensiz göçmeni kurtardı. Kurtarılan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. Yunanistan unsurlarının, düzensiz göçmenleri yasa dışı olarak Türk kara sularına geri ittiği ve bu tür uygulamaların uluslararası hukuka aykırı olduğu belirtildi.

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı
İzmir’in Çeşme ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 4’ü çocuk 73 düzensiz göçmen kurtarıldı. Düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. ( Sahil Güvenlik Komutanlığı – Anadolu Ajansı )

Türkiye, göçmen krizinde insan haklarına saygılı bir tutum sergileyerek, denizde tehlike altındaki düzensiz göçmenlere yardım etmeye devam ediyor. Sahil Güvenlik ekipleri, Ege Denizi’ndeki düzensiz göçmen kurtarma operasyonlarını aralıksız sürdürerek, göçmenleri güvenli bir şekilde karaya ulaştırmayı amaçlıyor.

Devamını Oku

İzmir

İzmir Sanat ve Antika Fuarı 1-5 Mayıs Kültürpark’ta

Paylaşım

tarih:

By

İzmir'de açılan iki fuarda son model tekneler ve antikalar sergileniyor

İzmir Sanat ve Antika Fuarı, 1-5 Mayıs tarihleri arasında Kültürpark’ta gerçekleştiriliyor. Fuar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dev portresiyle dikkat çekiyor ve sanat ile antikaya ilgi duyanlar için geniş bir yelpaze sunuyor. Fuar kapsamında, 125 galeri, 1500 sanatçı ve 100 antikacı yer alıyor.

Ziyaretçiler, fuarda binlerce resim ve obje ile karşılaşacaklar. Fuar, resim, heykel, seramik, cam, tekstil, mücevherat gibi çeşitli sanat dallarında eserler sergiliyor. Aynı zamanda antika eşyalar ve koleksiyon ürünleri de fuarda ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor.

Sanat ve antika meraklılarına hitap eden İzmir Sanat ve Antika Fuarı, 5 Mayıs’a kadar açık olacak ve geniş içerik yelpazesiyle farklı zevklere sahip konukları ağırlayacak. Sanat eserleri ve antikaların yanı sıra, fuarda çeşitli atölyeler, seminerler ve sergi etkinlikleri de düzenleniyor. Bu etkinliklerle ziyaretçiler, sanat dünyasının farklı yönlerini keşfetme ve yeni bağlantılar kurma fırsatı bulacak.

Devamını Oku

İzmir

İZMİR BOAT SHOW 2024 Kültürpark’ta

Paylaşım

tarih:

By

İzmir'de açılan iki fuarda son model tekneler ve antikalar sergileniyor

Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı


İzmir’de Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı (Marine Saloon Trade-MAST), Fuar İzmir’de ziyaretçileriyle buluştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Fuarcılık İştiraki İZFAŞ ve ED Fuarcılık tarafından düzenlenen fuarın açılışı dolayısıyla yapılan törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir’in önemli bir liman kenti olduğunu ve denizcilik sektöründe çalışanların desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Açılış töreninde konuşan Başkan Tugay, İzmir’in denizcilik alanındaki potansiyelini artırmak ve sektördeki işletmeleri desteklemek amacıyla bu tür fuarların önemine değindi. Tugay, denizcilik sektöründe çalışan insanların ve firmaların, fuar sayesinde geniş bir kitleyle buluşma fırsatı bulduğunu ifade etti.

Törenin ardından protokol üyeleri, fuarda sergilenen tekne, ekipman ve aksesuarları inceledi. 2. Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı’nda, boyları 3 ile 16 metre arasında değişen motoryat, yelkenli, trawler, sürat tekneleri ve botlar sergileniyor. Ayrıca, fuarda denizcilik sektöründe kullanılan çeşitli ekipman ve aksesuarlar da katılımcılar tarafından beğeniye sunuluyor.

5 Mayıs’ta sona erecek olan fuarın, 30 binden fazla kişi tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor. Fuarda yerli ve yabancı tekne markalarının yanı sıra denizcilik sektörü ile ilgili birçok firma yer alıyor. Fuar, deniz tutkunlarına yat kiralama işine gireceklere ve sektördeki profesyonellere, yeni teknolojileri ve trendleri yakından takip etme fırsatı sunuyor. Ayrıca, fuar kapsamında düzenlenen etkinlikler ve tanıtım programlarıyla denizcilik sektörüne ilgi duyan ziyaretçiler için çeşitli aktiviteler de gerçekleştiriliyor.

Devamını Oku

Güncel

Copyright © 2024 Esnaf Haber Tüm Hakları Saklıdır.