İzmir

İzmir’de Aile Mahkemeleri için Hukuk Kliniği Açıldı

Paylaşım

tarih:

Türkiye Adalet Akademisi tarafından desteklenen “Aile Mahkemelerinin Etkinliğinin Artırılması: Aile Üyelerinin Haklarının Daha İyi Korunması” projesi kapsamında İzmir Adliyesi’nde kurulan “Hukuk Kliniği” açıldı.

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, İzmir Ekonomi Üniversitesi ile işbirliği yaptığı ve İzmir Adliyesi ve İzmir Barosu tarafından desteklenen kliniğin tanıtımını yaptı.

Özdemir, burada yaptığı konuşmada, İzmir Hukuk Kliniğinin hukuk eğitimi başta olmak üzere aile adaleti alanında geleceğe yönelik çok önemli bir insan kaynakları yatırımı olduğunu vurguladı. Bu uygulama, öğrencilere mezun olmadan alan deneyimi sağladığı için değerlidir.

Bu çerçevede, öğrencilerin savcılık biriminde 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un uygulanması hakkında bilgi edineceklerini belirten Özdemir, ayrıca aile mahkemelerinde aile hukuku uygulamalarını gözlemleyerek taraflara hukuki destek sağlayacaklarını söyledi.

Özdemir, İzmir Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur ve İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Mutlu Tosun da dahil olmak üzere klinik çalışmalarında yer alan herkese teşekkür etti.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevilay Uzunallı, öğrencilerle toplantıda bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version